« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Творци от Бургас и Сливен излязоха на протест

Бургаски творци също ще се присъединят към колегите си, с мирна демонстрация пред операта в морския град. Станислав Почекански, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, които са едни от организаторите обобщава основните искания. „Основните искания са включени в три основни групи. Нужни са законови промени за достойно заплащане. На второ място - трябва да има устойчиво и осезаемо увеличение на парите за култура, защото бюджетът в тази сфера е много малък.“ В Бургас към протестиращите си колеги ще се присъединяват от Фолклорен ансамбъл „Странджа“, операта и духовия оркестър, поясни Станислав Почекански. Музикантите няма да пътуват до София, заради ангажиментите си по повод празника на грда Никулден, но ще заснемат на видео демонстрацията си от тук. Музиканти от Сливенския симфоничен оркестър, Ансамбъла за народни песни и танци и Държавен куклен театър Сливен ще се включат в националния протест София, който ще премине под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!". Близо 40 души от се отправиха тази сутрин към столицата, за да изкажат недоволството си от ниския бюджет за култура за 2024 година. Според синдикалният лидер на Симфоничния оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци Рая Радушева, парламента трябва да направи законови промени, за да може държавата да субсидира общинските културни институти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 159
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 142
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 365
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 360
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 356
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.