« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Планетариум Бургас е номиниран за „Сграда на годината“ 2023*

> >        Завладяващият с поразителната си > визия *Планетариум Бургас *участва > в най-престижния национален конкурс за > архитектура и строителство – *„Сграда > на годината“. *Планетариумът се намира в > зоната за обществен достъп на > Морска гара – Бургас и е популярен още > като *най-сниманият обект в града*, > защото излиза от рамките на просто сграда > и се слива с изкуството, > откроявайки се с уникалния си огледален > силует. > >        Проектанти на атрактивния обект са > „Декор Дизайн“ Архитекти > Бурулянови, изпълнител е компанията > „ЕКИП 5“ ООД, а инвеститор е Държавно > предприятие „Пристанищна > инфраструктура“. > >        Сградата е пример за това как > инженерният ум и архитектурното > изкуство се съчетават, за да направят > стъпка напред към привличането на > повече култура и образование в региона. > *Реализацията на Планетариума е > строителен подвиг предизвикващ > съвременните технически граници.* > > *Може да гласувате за** Планетариума на > следния линк** :* > https://www.buildingoftheyear.bg/bg/uchastnici/socialna-infrastruktura-kultura-i-nauka/planetarium-grad-burgas > > >     Обвивката на сградата е > най-характерната й част. Тя се състои от > неръждаема стомана, поставена на сектори, > заварена на място и полирана до > огледалност.  Пръстенът е с конструкция > от метални профили и облицован с > материали, устойчиви на атмосферни > влияния. Обемът на сградата представлява > сферично тяло с диаметър от 12м, а > зрителната зала е с *капацитет от 50 > места*, разположени около центъра на > *8-метровия прожекционен купол*. > >     Входът към Планетариума включва > специални лазерно изрязани метални > входно-изходни портали, а живописна > пътека с наклон, виеща се около > сградата, осигурява достъпа на хора в > неравностойно положение. > >        Това архитектурно чудо е център за > образование и се преръща в > платформа с неограничени възможности за > изследване на необятния космос, > благодарение на технологичните > вълшебства, с които разполага - последен > модел оборудване за 3D прожекции и > визуализации. > >      *Планетариумът* се стреми да подкрепи > децата в опознаването на света, > в развитието на техните интереси, таланти > и креативност. Едновременно с > това ги образова по модерен и интуитивен > начин, палейки искрата на знанието > в тях. > > Подкрепете *Планетариум Бургас *в > конкурса „Сграда на годината“ ! >

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Над 3000 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево

  • 20 Май 2024
  • 31
3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ИТАЛИАНСКИ ПРОФЕСОР РАЗКРИВА ЗА ПРЪВ ПЪТ В КАЗАНЛЪК НЕИЗВЕСТНИ ФАКТИ ЗА АНТОНИО СТРАДИВАРИ

  • 20 Май 2024
  • 45
Председателят на Италианската асоциация на лютиерите проф. Гуалтиеро Николини, удостоен през 2017 година с високото почетно звание "Рицар на Италия”, идва в Казанлък, за да разкрие за първи път в света неизвестни досега факти от живота на най-великия майстор на правене на цигулки на всички времена, Антонио Страдивари.

„УЧИЛИЩЕ ЗА ТАЛАНТИ“ КЪМ КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР В БУРГАС ПРАЗНУВА 10 ГОДИНИ, С ПРЕМИЕРА НА „БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ”

  • 20 Май 2024
  • 40
*Театралното семейство Алекс и Гергана Анмахян обичат театъра и са предали тази любов на повече от 100 деца

СТУДЕНТИ ОТ 14 УНИВЕРСИТЕТА СЕ СЪБРАХА В БУРГАС ЗА НАЙ-МАЩАБНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

  • 20 Май 2024
  • 50
Най-мащабното математическо състезание за студенти от българските университети се проведе в Бургас. Домакин на Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ) през 2024 г. бе СУ „Св. Климент Охридски“, Факултет по математика и информатика, със съдействието на МОН, филиал Бургас на Софийския университет, Фондация "ФМИ иновации и образование" и Община Бургас.

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища

  • 20 Май 2024
  • 91
▶ Близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища осигурява служебният кабинет.