« март 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Модерен младежки международен център отвори врати в ж.к. „Меден рудник“

„Искам да благодаря на управляващите този проект – министерствата на спорта, на регионалното развитие и на образованието, които ни подкрепиха и на екипа, който вложи много енергия за създаване на този център. Още отсега заявките за ползването му са много повече от неговия капацитет, което е прекрасно. Детските градини, училищата, читалищата и всички млади хора ще могат да го ползват. Най-важното е, че той е подходящ и за гостуване на младежки формации от цяла Европа“, сподели кметът Димитър Николов. „Пътят беше дълъг и труден, но резултатът е удовлетворяващ. Младите хора в Бургас вече имат още едно свое място, където да реализират свои мечти и свои проекти. От днес всички наши събития ще се случват в този нов център“, допълни още управителят на Младежкия международен център Мария Салабашева. След като бе осветен от бургаските духовници, кметът Димитър Николов и официалните гости - партньори по проекта прерязаха лентата на обекта и разгледаха условията, които новият културен център предоставя. Сградата на Младежкия център е на три нива със застроена площ от 1 153 кв. м. и паркинг. На първия етаж има широко амфитеатрално фоайе, което може да се ползва като споделено пространство /co-working/ за научни и образователни проекти. Там има още изложбена част, кафене и мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места със сцена за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Второто ниво на сградата има конферентна зала и помещения, които могат да се ползват за смарт офиси, а третото е предвидено за временно настаняване на гостуващи екипи от други градове и държави и разполага с леглова база от 35 легла за гост – лектори и участници в национални и международни мероприятия и тераса, на която също ще се провеждат занимания на открито. Сградата отговаря на всички европейски стандарти за достъпна среда за хора от уязвими групи. Центърът предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора. На събитието присъстваха още представители на партньора по проекта Община Рейкявик /Исландия/, на Програмния оператор от Министерството на образованието и науката, на общини и младежки центрове от страната и много жители на комплекса. Младежкият международен център се реализира по проект „Създаване на Младежки международен център Бургас“, който се осъществява с финансовата подкрепа по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас изразява съпричастност с хората с редки болести

  • 29 Фев 2024
  • 126
На 29 февруари 2024 г. за седемнадесети пореден път светът отбелязва Деня на редките болести."Разноцветните светлини на Моста са нашия знак за подкрепа на правото им на достоен живот и лечение!"-това написа в профила си във фейсбук кмета Димитър Николов.

Ситуацията около Молдова и Приднестровието се изостря. Отцепилата се република поиска помощ от Русия

  • 29 Фев 2024
  • 133
САЩ отправиха предпупреждение, че следят внимателно ситуацията в Приднестровието и подкрепят териториалната цялост на Молдова. В същото време руските държавни медии съобщиха, че парламентът на страната и Съветът на федерацията се готвят да отговорят положително на искането на Приднестровието за „защитата“ от Молдова. В сряда отцепилата се територия отправи официално искане до Москва за „защита“ „в условията на засилен натиск“. Специален конгрес прие резолюция, която обвинява молдовското правителство в Кишинев в отприщване на „икономическа война“ срещу Приднестровието с цел превръщането му в „гето“, което включва блокиране на вноса.

Apple се отказва от проекта за електрически автомобили

  • 29 Фев 2024
  • 164
Американският технологичен гигант Apple се отказа от десетилетните си усилия да произведе електрически автомобили, съобщи Bloomberg. Решението е изненада за близо 2000 служители, работещи по проекта, и е било обявено от главния оперативен директор Джеф Уилямс и Кевин Линч, вицепрезидент, отговарящ за проекта. Много от тях ще бъдат преместени в подразделението за изкуствен интелект на компанията.

Продължава поставянето на кафяви кофи за биоразградими отпадъци. Използвайте ги само по предназначение

  • 29 Фев 2024
  • 192
Община Бургас продължава разполагането на кафяви кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци. След комплекс „Зорница“, такива съдове вече са поставени в комплекс „Изгрев“ за обслужване на домакинствата и 54 търговски обекта.

Малчугани от 33 детски градини изработиха 250 мартеници, които ще бъдат дарени на украински деца в Бургас

  • 29 Фев 2024
  • 191
Над 250 мартеници бяха получени в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Те са изработени от сръчните ръце на деца от 33 бургаски детски градини. Идеята на ЦПЛР е да накара децата от ранна възраст да развият у себе си качеството на благотворителност и доброволчество.