« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Успешно завърши изпълнението на проект "Силата на водата" в подкрепа на туристическия потенциал на община Бургас

На срещата присъстваха Ивайло Трендафилов - главен експерт към дирекция "Стратегическо развитие", Радовеста Стюърт - директор ОП "Туризъм", Мая Русева - директор на дирекция Европейски политики и програми" и др. Проектът играе ключова роля в подобряването на туристическата инфраструктура и запазването на културно-историческото наследство на град Бургас. Сред основните постижения на проекта са: - Изграждане на експозиционен и демонстрационен център "Минералните води на Акве Калиде", създаден за обогатяване на туристическото преживяване и представяне на богатството от минерални извори. - Фасадна консервация и реставрация на храм "Св. Св. Кирил и Методий", възстановена знакова сграда, която заздравява връзката на града със своето културно наследство. - Разширяване на съществуващ пристан и изграждане на нов за малки плавателни съдове в акваторията на остров Света Анастасия;-създадена възможност за нови и уникални морски приключения. - Културно-туристически комплекс "Ченгене-скеле" ,привлекателна дестинация, която обединява културата и природата. - Закупуване на модерен туристически кораб като допълнение към морските възможности за туристи и местни жители. - Изграждане на система за споделяне на електрически велосипеди, осигурена устойчива и екологична алтернатива за разглеждане на града. Текущ ремонт на постройки на о-в Света Анастасия и доставка на оборудване и обзавеждане за обектите ,предоставени необходимите средства за комфорт и сигурност. Този проект е резултат от успешното сътрудничество между Община Бургас, бизнес сектора и културните институции, като целта му е да направи Бургас предпочитана туристическа дестинация и да спомогне за равномерното икономическо развитие на града. Благодарим на всички участници в проекта за ангажираността и труда им. Очакваме с нетърпение плодовете от усилията, вложени в подобряване на живота и туристическата атрактивност на Бургас. Проектът се финансира от ОПРР 2014-2020 (8 773 410, 49 лв. без ДДС) , Фонд за устойчиви градове (1 460 261, 48 лв. без ДДС) и Община Бургас (363 666, 67 лв. без ДДС).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 152
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 138
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 361
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 355
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 351
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.