« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата за ограничаване на разпространението на грипа в община Бургас

1. При съмнение за болестно състояние - използване на безконтактни термометри за измерване на телесната температура на децата на входа в детските ясли и градини. При констатиране на посочените симптоми родителите да бъдат насочвани за консултация с медицинско лице; 2. Често и продължително (над 30 сек.) измиване с топла вода и сапун (при влизане, преди храна, след излизане) на ръцете на децата в яслите и детските градини; 3. Използване на антивирусни дезинфектанти на спиртна основа за ръце от персонала в детските ясли, детските градини, от преподавателите и учениците в училищата; 4. Редовно почистване и дезинфекция на играчките и повърхностите в яслите и детските градини; 5. Да се предупреждават децата да не докосват с ръце очите, носа и устата си; 6. Често, интензивно, кратко проветряване на въздуха в затворените помещения - в детски ясли, детски градини и в училищата; 7. Отправяне на препоръка за поставяне на дезинфектанти за ръце в публичните служби, банкови салони, големите търговски вериги, молове, при масови културни и спортни мероприятия и на други места, където има струпване на много хора; 8. Редовно проветряване и дезинфекция на повърхностите в затворените помещения, на превозните средства от градския и междуселищен обществен транспорт, на пенсионерските клубове; 9. В училищата в часа на класния ръководител – информиране на учениците какво представляват грипните заболявания, как се лекуват и как да се предпазим от тях; 10. При проява на симптоми се препоръчва носенето на предпазни маски на публични места и в обществения транспорт. Община Бургас призовава гражданите да се пазят и напомня, че грипът е силно заразно вирусно заболяване, разпространяващо се изключително бързо по въздушно-капков път. Основните симптоми на грип са свързани с остро начало с висока температура /над 38º С/, главоболие, болки в мускулите и ставите, общо неразположение и силна отпадналост, хрема, болки в гърлото и кашлица. Най-уязвими са децата, юношите, възрастните хора над 65-годишна възраст и лицата от всяка възраст с отслабена имунна система или със съпътстващи хронични заболявания (бронхо-белодробни, сърдечно-съдови, бъбречни, чернодробни, диабет и др.).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 154
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 139
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 362
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 356
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 352
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.