« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата за ограничаване на разпространението на грипа в община Бургас

1. При съмнение за болестно състояние - използване на безконтактни термометри за измерване на телесната температура на децата на входа в детските ясли и градини. При констатиране на посочените симптоми родителите да бъдат насочвани за консултация с медицинско лице; 2. Често и продължително (над 30 сек.) измиване с топла вода и сапун (при влизане, преди храна, след излизане) на ръцете на децата в яслите и детските градини; 3. Използване на антивирусни дезинфектанти на спиртна основа за ръце от персонала в детските ясли, детските градини, от преподавателите и учениците в училищата; 4. Редовно почистване и дезинфекция на играчките и повърхностите в яслите и детските градини; 5. Да се предупреждават децата да не докосват с ръце очите, носа и устата си; 6. Често, интензивно, кратко проветряване на въздуха в затворените помещения - в детски ясли, детски градини и в училищата; 7. Отправяне на препоръка за поставяне на дезинфектанти за ръце в публичните служби, банкови салони, големите търговски вериги, молове, при масови културни и спортни мероприятия и на други места, където има струпване на много хора; 8. Редовно проветряване и дезинфекция на повърхностите в затворените помещения, на превозните средства от градския и междуселищен обществен транспорт, на пенсионерските клубове; 9. В училищата в часа на класния ръководител – информиране на учениците какво представляват грипните заболявания, как се лекуват и как да се предпазим от тях; 10. При проява на симптоми се препоръчва носенето на предпазни маски на публични места и в обществения транспорт. Община Бургас призовава гражданите да се пазят и напомня, че грипът е силно заразно вирусно заболяване, разпространяващо се изключително бързо по въздушно-капков път. Основните симптоми на грип са свързани с остро начало с висока температура /над 38º С/, главоболие, болки в мускулите и ставите, общо неразположение и силна отпадналост, хрема, болки в гърлото и кашлица. Най-уязвими са децата, юношите, възрастните хора над 65-годишна възраст и лицата от всяка възраст с отслабена имунна система или със съпътстващи хронични заболявания (бронхо-белодробни, сърдечно-съдови, бъбречни, чернодробни, диабет и др.).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 21
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 30
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 27
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 31
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.

Хеликоптерното летище до тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече има регистрация по HEMS

  • 17 Май 2024
  • 104
Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“