« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Порцеланови приказки“ – изложба на д-р Светлозар Прамаков ви очаква в галерия „Ателие R“

Специално за откриването на изложбата, майсторът на порцелана ще демонстрира „на живо“ как се рисува върху сурова порцеланова плоча и как се раждат неповторимите му картини. Светлозар Пармаков е определян от изкуствоведите като виртуозен рисувач на порцелан, един от най-добрите керамици, разпознаваем в България и по света. Рисува картини, икони, съдове. Развил до съвършенство собствен, орнаментален стил, той гравира рисунките си директно върху суровата, порцеланова основа, без предварителна скица и проект. Изпича заготовката на висока температура, следва нанасяне на цветни акценти с колоидни разтвори на злато, сребро, платина и финално изпичане, с което се постига ефект на стъклопис. И така, една след друга, се раждат „Порцеланови приказки“... Толкова красиви, нежни и вълшебни, че трябва да се видят, почувстват, преживеят... В картините му чуруликат птици, пърхат колибри и пъстроцветни пеперуди, прелитат водни кончета, а под тях плуват причудливи риби, костенурки и жаби.Усеща се и магията на Африка с екзотични растения, тукани и жирафи.Един свят пълен с красота, сътворена от творческия гений на д-р Светлозар Пармаков. Завършва НХА през 1995 година, доктор по ергономия и промишлен дизайн към Технически университет, запален фотограф, самобитен композитор и музикант, Светлозар е колоритна, енциклопедична личност. Той мечтае, докато твори и вярва, че изкуството трябва да носи здраве и радост на хората.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти за над 122 млн. лв. от държавния бюджет

  • 17 Май 2024
  • 1
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма за общински проекти.

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 298
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 402
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 247
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 265
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.