Apple ще започне да премахва от App Store софтуер, който следи потребителите

Декември 11, 2020 Любопитни
Apple ще започне да премахва от App Store софтуер, който следи потребителите, без преди това да е получил изрично разрешение за това.

Роза Боянова с награда "Златен Пегас" за цялостно творчество

Декември 11, 2020 Бургас
Стихосбирката "Обратна гравитация" на известната бургаска поетеса Роза Боянова ,носителката на тазгодишната награда за цялостно творчество "Златен Пегас", ще бъде издадена в Санкт-Петербург, Русия.

Като мозъчен тръст ще работи Асоциацията на младите учени у нас

Декември 11, 2020 България
В многогодишната финансова рамка се предвидени 97 милиарда за инвестиции в мозъчни тръстове на територията на Европейския съюз. Това се случва, защото ЕС осъзна, че изостава от САЩ и Азия в сферата на научните изследвания, тъй като доскоро инвестиционният модел на съюза се концентрираше върху други индустрии.

50 бургаски фирми са потърсили консултация в кризата

Декември 11, 2020 Бургас
Само за седмица новооткритата приемна в подкрепа на бизнеса в Бизнес инкубатор - Бургас е консултирала повече от 50 местни фирми.

Подробна информация за ваксините пусна ЕК

Декември 11, 2020 Светът
Европейската комисия пусна подробна информация на своя уебсайт, посветен на ваксините срещу Ковид. Подробни статии, както и видео материали, обясняват как действат ваксините, как се разработват, разрешават и пускат на пазара.

Мерките не стигат до ски курортите, сигнализираха от Банско

Декември 11, 2020 България
За проблем с мерките за подпомагане на фирмите, засегнати от ограниченията срещу коронавируса, сигнализират от туристическия бизнес в Банско.

Пробив: Евролидерите се споразумяха за бюджета

Декември 11, 2020 Светът
Одобрена бе многогодишната финансова рамка на Европейския съюз след продължили часове дебати и продължителен отказ от страна на Унгария и Полша.

Франция обяви вечерен час и за Нова година заради разрастване на пандемията

Декември 11, 2020 Светът
Вечерен час и на Нова година от 20 ч. до 08 ч. ще има във Франция, след като обявените мерки срещу коронавирусната инфекция не дават резултат.

Личните лекари на първа линия ще получат допълнителните 1000 лева във вторник

Декември 11, 2020 България
Общопрактикуващите лекари на първа линия в борбата с Covid-19 ще получат допълнителните 1000 лева във вторник, 15 декември.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!