ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ В МОСКВА

Март 22, 2024 Светът
Днес, 22.03.2024г. в столицата на Русия бе извършен терористичен акт.

Публикуван е пълният списък с безплатните лекарства за хипертония

Март 22, 2024 България
Министерството на финансите изрази положително становище за осигуряване на средства за 100% заплащане от държавата на 56 лекарства за сърдечно-съдови заболявания, сред които за хипертония, аритмия и други често срещани хронични състояния.

НАД 1500 УЧИЛИЩА ЩЕ ИМАТ НАПРАВЛЕНИЕ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ В СВОИТЕ STEM ЦЕНТРОВЕ

Март 22, 2024 България
Над 1500 училища са избрали да имат и направление по природни науки в STEM центровете, които ще бъдат изградени по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

БАБХ констатира огнище на африканска чума в Област Пловдив

Март 22, 2024 България
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в землището на гр. Съединение, общ. Съединение, обл. Пловдив.

Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) откри 197 несъответстващи продукти по време на своята кампания за Деня на потребителя

Март 22, 2024 България
Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) приключи своята кампания по повод Деня на потребителя, която се проведе от 11 до 15 март 2024г., в търговски обекти на територията на цялата страна.

Часът на земята (Earth Hour) е най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата, организирано от WWF (Световен фонд за дивата природа).

Март 22, 2024 Светът
Провежда се всяка последна събота на месец март, когато граждани, бизнеси и правителства по целия свят едновременно изключват електрическото осветление, отправяйки призив за устойчиво и отговорно бъдеще и давайки фокус върху изменение на климата.

Гранични полицаи от РД „Гранична полиция“ – Русе и митнически инспектори предотвратиха контрабанда на 10 130 кутии недекларирани цигари

Март 22, 2024 България
Проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин, с маршрут до Великобритания, била извършена на 20.03.2024 г. на ГКПП „Оряхово“.

Еврокомисията предлага убийствени мита за вноса на зърно от Русия

Март 22, 2024 България
Европейската комисия предложи в петък значително повишаване на вносните мита за зърнени култури, маслодайни семена и производни продукти от Русия и Беларус, включително пшеница, царевица и слънчогледов шрот.

БСП за строежа на АЕЦ „Козлодуй“: Абсурден договор без цена и неустойки – категорично не на такъв проект

Март 22, 2024 България
Винаги сме били „за“ развитието на ядрената енергетика, но това ще бъде поредната кражба – категоричен е Борислав Гуцанов

ОБЩИНА БУРГАС КАНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРАЗНУВАНЕТО НА ЦВЕТНИЦА

Март 22, 2024 Бургас
На 28 април 2024 година, неделята след Лазаровден, православните християните празнуват Цветница, която се пада една неделя преди Възкресение Христово.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!