« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Италиански остров, затрупан от кози, ги предлага безплатно на всеки, който успее да ги хване

Тази година обаче съотношението между хората и животните стана изключително небалансирано. Островът е пренаселен от шест пъти желания брой обитатели на кози и има повече животни на глава от населението, отколкото където и да е другаде, където се броят подобни неща - и кметът Рикардо Гуло призовава всеки, който може да помогне, да се включи в решаването на проблема. Гуло каза пред CNN в четвъртък, че не го интересува дали знаете нещо за отглеждането на кози, стига да имате лодка, за да ги изведете от острова - след като ги хванете. Той каза, че програмата за „осиновяване на кози“ е създадена, защото местните власти няма да унищожат животните, които са нахлули в жилищни райони. Според регионалното правителство на Сицилия козите са били въведени на острова преди около 20 години от фермер, който след това ги пуснал на свобода. Години наред животните, които не са собственост на никого, пасяха автономно по стените на скалите на Аликуди и са представени в почти всяка пощенска картичка от вулканичния остров. Но оставени на произвола на съдбата, те се размножават с удивителна скорост. Всеки, който желае да вземе до 50 кози, може да направи официално искане в общността до 10 април, каза кметът, но добави, че ще удължи срока, докато всички кози бъдат осиновени.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

С ярки палатки и мрачно настроение протестиращите британски студенти показват солидарност с връстниците си от САЩ

  • 07 Май 2024
  • 67
ОКСФОРД, 6 май (Ройтерс) – Британски студенти организираха пропалестински протестни лагери в историческите кампуси на университетите в Оксфорд и Кеймбридж в облачен пролетен понеделник в знак на солидарност с американските си връстници.

Китайският президент Си Цзинпин започна в неделя първата си обиколка в Европа от пет години насам

  • 07 Май 2024
  • 63
Китайският президент Си Цзинпин започна в неделя първата си обиколка в Европа от пет години насам, като пристигна в Париж. Очаква се Си да отпътува днес от Франция за сръбската столица Белград. Третата европейска страна, която се планира да посети китайският лидер тази седмица, е Унгария.

БОЖАНА СЛАВКОВА С НОВА АРТ ИНСТАЛАЦИЯ В БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 85
Божана Славкова, създателката на еко арт инсталациите „Прегърната природа“ и „Промените си ти“, ще постави новата си инсталация „Форма на свобода“ в Младежкия международен център.

BRAVE CF С ПЪРВО В ИСТОРИЯТА СИ СЪБИТИЕ В БЪЛГАРИЯ – ДОМАКИН Е БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 84
Една от най-големите световни ММА организации BRAVE Combat Federation идва в България. Първото й гостуване тук ще се случи на 24 август в Бургас, като събитието ще стане факт, след като президентът на организацията Мохамед Шахид бе на посещение в града по покана на кмета Димитър Николов.

От днес влизат в сила новите цени за пътуване с влак, увеличението е средно с 20%

  • 07 Май 2024
  • 71
От днес "Българските държавни железници“ (БДЖ) променят цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Увеличението ще бъде средно с 20%.