« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът на Варна Благомир Коцев посрещна екипажа на кораба „Св. Св. Кирил и Методий“ при завръщането му от Антарктика

Корабът акостира точно в 11 часа днес на Морска гара след успешна мисия до остров Ливингстън. На българска земя екипажът бе посрещнат под съпровода на гайди и огромен обществен и граждански интерес. На официалната церемония присъстваха проф. д-р Андрияна Андреева - областен управител на Варна, флотилен адмирал Боян Медникаров - началник на Военноморско училище "Н.Й. Вапцаров", проф. д-р Христо Пампирев - председател и учредител на Българския антарктически институт, кап. I-ви ранг Ваньо Мусински - началник на Щаба на ВМС, д-р Илин Димитров - секретар по туризъм, култура и образование на президента на Република България, Даниел Христов - дирекция „Консулски отношения“ към Министерството на външните работи на Република България, близки, деца и учители от училище "Св. Св. Кирил и Методий" . Първият български военен научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий" от състава на Висшето военноморско училище във Варна се завръща след успешната 32-ра българска антарктическа експедиция до остров Ливингстън, Антарктика. Всички задачи по мисията са изпълнени успешно, подчерта Капитан II ранг Николай Данаилов - командир на кораба. По думите му до Антарктика са доставени 70 тона материали, които да послужат за изграждането на научна лаборатория към изследователската база на острова. Изпълнени са и планираните 12 научни проекта в рамките на експедицията. В България на борда на "Св. Св. Кирил и Методий" бяха донесени и две полярни риби, които ще бъдат част от живата експозиция на Природонаучния музей в Пловдив.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОТЛИЧИХА УЧЕНИЦИ В КОНКУРСА ЗА СТИХОТВОРЕНИЕ „МОЯТ ГРАД БУРГАС“

  • 15 Май 2024
  • 33
На 14.05.2024 г. в Културен център „Морско казино“ се проведе официалната церемония по награждаването в Конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“, който се провежда за трета поредна година.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ХАРИЗМАТИЧНИЯ ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ В ПОСТАНОВКАТА "ОПАШКАТА" ПО РОМАНА НА ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ НА 26 МАЙ В ОПЕРАТА

  • 15 Май 2024
  • 33
Не пропускайте постановката „Опашката“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев и режисурата на Явор Гърдев на 26 май, в Операта. Главната роля е поверена на изключително талатливия и харизматичен актьор Владимир Карамазов. За нея той спечели „Икар“, а постановката бе отличена с „Аскеер“ за най-добър спектакъл.

АКО СТРАДАТЕ ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ПРОБЛЕМИ, ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МАЙ – МЕСЕЦ ЗА МЕРЕНЕ“

  • 15 Май 2024
  • 50
Бургас става част от кампанията Май – месец за мерене“, която се организира по повод Световния ден за борба хипертонията. На 17 май, на ул. „Александровска“ пред сградата на Община Бургас, ще бъде разположен медицински пункт, където всеки ще има възможност да измери кръвното си налягане.

Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма"

  • 15 Май 2024
  • 54
Актрисата Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма" на откриващата церемония на кинофестивала в Кан. Наградата е в чест на нейното "неоспоримо място в историята на киното".

Продължават проверките за нелоялни практики на туроператорите

  • 15 Май 2024
  • 77
Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания Бяха извършени нови проверки от Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, Национална агенция по приходите и Икономическа полиция.