« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на движението на влаковете от жп гарите София и София-Север

Това разпореди министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на среща днес с БДЖ и НКЖИ във връзка с големите закъснения на влаковете в София от последните дни. Министър Гвоздейков възложи най-късно до понеделник да бъдат отстранени всички затруднения и да се премине към нормален режим на движение. „Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подпомагат организацията на придвижване на пътниците“, заяви още Гвоздейков. Двете дружества информираха министъра, че в момента се разглеждат всички възможности за промяна на графика на движение, така че пътниците на железницата да не останат без транспорт, въпреки ограниченията заради ремонтните дейности. От началото на седмицата започна най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София, който включва редица дейности и това е причината за създадените затруднения. От БДЖ подчертаха, че при въвеждането на новата организация на движение от 7 май целта е била да няма съкращаване на влакове, но предстои оптимизация на разписанието в минимален обем.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

УЧЕНИЦИ ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В БУРГАС СПЕЧЕЛИХА 1 МЯСТО В АРХИТЕКТУРЕН КОНКУРС

  • 20 Май 2024
  • 129
Във Велико Търново се проведоха тематичните финали на проект „Аз мога да строя - DELECTO“ на Камарата на строителите в България, подкрепен и от други браншови организиции.

Фотоизложба на известния фотограф Богдан Боев в резерват "Атанасовско езеро"

  • 20 Май 2024
  • 126
От днес - 20 май до сряда 22 май 2024 г., Укритие за наблюдение на птици в поддържан резерват "Атанасовско езеро" ще бъде отворено за посещение и разглеждане на фотоизложба на известния фотограф Богдан Боев - автор с международен принос и множество награди за популяризиране опазване на дивата природа.

Учени от БАН с най-престижното отличие за наука „Питагор“

  • 20 Май 2024
  • 119
Чл.-кор. проф. дгн Станислав Василев от Института по минералогия и кристалография на БАН е носител на Голямата награда „Питагор“ на Министерството на образованието и науката за цялостен научен принос.

Икономистите на БАН: България регистрира едни от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС

  • 20 Май 2024
  • 131
България регистрира едни от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС, но изостава при въвеждането на механизъм за подкрепа на енергийно бедните домакинства и не предприема необходимите действия за целенасочена, цялостна и координирана междусекторна политика в тази област.

БЛИЗО 1 500 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЩЕ БЪДАТ ФИНАНСИРАНИ ПО ПРОЕКТ „СИЛЕН СТАРТ“

  • 20 Май 2024
  • 126
Близо 1 500 детски градини и училища с групи за задължително предучилищно образование (66 % от всички в страната) са одобрени и могат да получат финансиране за реализиране на дейности в подкрепа на децата и семействата по проект „Силен старт“ на МОН.