Завършва ремонтът на ул. Св.Св. Кирил и Методий

– До края на седмицата ремонтът на бургаската ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града ще е завършен. От няколко дни, строителните работници подготвят последната отсечка на улицата ул. Св.Св. Кирил и Методийтази между бул. „Демокрация“ и ул. „Проф. д-р Асен Златаров“ за асфалтиране, което се отложи заради променливото и дъждовно време. До края на седмицата ремонтът на бургаската ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града ще е завършен. От няколко дни, строителните работници подготвят последната отсечка на улицата – тази между бул. „Демокрация“ и ул. „Проф. д-р Асен Златаров“ за асфалтиране, което се отложи заради променливото и дъждовно време. Днес обаче ударно те са започнали да полагат настилката още от сутринта и се очаква в рамките на най-много 2-3 дни всички дейности по ремонта да са приключили. Към момента тротоарите в отсечката са готови на 90% и самата улица вече започва да придобива много по-прилежен вид. Интересен факт е, че доскоро, преди да започнат дейностите по тоталната й промяна, малцина бургазлии знаеха, че заставайки в най-горния край на улицата от страната на бул. „Демокрация“ и поглеждайки към центъра се открива прекрасна гледка към купола на храм „Св. св. Кирил и Методий“. Преди да бъдат отрязани, дори през зимата старите и опасни дървета, извисяващи се на над 15-20 метра височина, не позволяваха това да се случва. Сега улицата има модерен и естетичен вид. Пешеходните зони са разширени и обновени, подменена е канализацията под пътната артерия, коригирана е и отводнителната система на настилката, а флората е заменена с млади и подходящи за градската среда дръвчета, които вече успяха да се разлистят. Въпреки това обаче от Община Бургас казаха за Флагман.БГ, че ремонтът може да приключи до края на седмицата, само ако времето позволява. Дъждовете от последните дни сериозно забавиха изпълнението на проекта, защото асфалтирането не може да започне върху мокра повърхност, а теренът трябва да бъде сравнително чист преди започване на тези дейности.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КАЗАНЛЪШКАТА ГАРА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЦЕНА НА КОНЦЕРТ

  • 29 Апр 2024
  • 48
Традиционно на железопътните гари виждаме вечно бързащи, вечно чакащи хора, потънали във вихрушката на ежедневието.

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 42
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 53
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

  • 29 Апр 2024
  • 54
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена.