« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нов реанимобил купен със събрани капачки в УМБАЛ - Бургас

УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани капачки и дарители. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите. Реанимобилът "Мерцедес" е внесен от Германия и вече изпълнява функциите си в болницата - да транспортира бебета и малки деца до други лечебни заведения, когато това се налага. Оборудван е с всичко необходимо за лесен транспорт, включително и със специална шина за транспортния кувьоз на Отделението по неонатология. Автомобилът е климатизиран, предлага изключителен комфорт за екипа, който транспортира детето, снабден е с всичко необходимо като инсталации - кислород, ел. изводи за включване на апарати, много удобни шкафове за медикаменти, две седящи места, допълнителна носилка с механизъм за лесно прехвърляне на пациент, транспортна чанта и т.н. Цената на реанимобила е 39 375 лв. Половината от сумата е от предадените в болницата капачки за рециклиране. Другата половина - от парични дарения най-вече на близки на пациенти на Отделението по неонатология. По подобен начин преди време бе закупен и кувьоз от най-висок клас - също с помощта на дарители. Оттук-нататък Отделението по неонатология спира да приема капачки в УМБАЛ Бургас и ще организира специални акции, на които те да бъдат предавани. "Всекидневното пренасяне на туби и шишета от входовете до склада, а след това - стотици туби и шишета от склада до камиона се извършва само от няколко души, които се задъхват от други задължения и извънредни смени в болницата, затова решихме да организираме акции по предаване няколко пъти в годината, на които всеки ще може да донесе събраните капачки и сам да ги остави в камиона", каза д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология. Тя благодари на всички, които са се включвали в акциите до момента. Следващата цел на Отделението е закупуване на Оксимиксер - апарат, който подпомага дишането на преждевременно родени бебета. ИЗТОЧНИК ФЛАГМАН

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 145
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 147
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 117
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 117
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 227
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.