Първият читателски клуб за деца отваря врати в Центъра за млади таланти

Именно там ще се провеждат ежеседмичните срещи на малките любители на книгите. А как да заобичаме книгите, как да се научим да ги разбираме, да вникнем в дълбините на сюжета, да обсъдим героите и да доизмислим историята, ни разказва самата авторка: „Казвам се Александра Георгиева- Алекс. Начален учител съм и много обичам книгите. Водя читателски клуб за моите ученици вече пета година. Мисля, че се получава страхотно! Всъщност, сигурна съм! Защо съм сигурна? Защото децата чакат всяка сбирка с нетърпение и прочитат всички книги от край до край! Ако не ми вярвате, може да питате тях. Покрай любовта ми към книгите и работата ми като учител се случи така, че започнах да пиша и написах 13 книги за малката Агата, която вече пътува и в Германия и Китай. В поредицата се разказва за едно момиченце, което е ученичка в първи клас. Тя е сигурна, че в света има магия. Не от онази грамаданската със заклинанията, а мънички вълшебства, които се крият навсякъде около нас. И в книгите също. Убедена съм, че в думите има магия! Сигурна съм, че във всяка добра история има вълшебство, сила и приключения! Нямам търпение да ги покажа и на децата. Това ще правим в нашия клуб, ще се потапяме в магията на книгата, ще се научим да четем в пълния смисъл на думата, да разбираме историята и да се потапяме в нея, ще си създадем наша си общност, в която заедно ще се пренасяме в различни светове Това, разбира се, ще подобри уменията на децата за правопис, за правоговор, умения да пресъздават дадена история и да фантазират за продължението ѝ“. Клуб „Борови шишарки“ стартира на 9 ноември и в него могат да се запишат деца от 1 до 4 клас. Авторката ще ги предизвика с едни от най-интересните съвременни детски книги, а любовта към четенето ще остане за цял живот. Повече информация относно записването и програмата може да получите на: 0887201033 или на фейсбук страницата на организаторите: https://www.facebook.com/talantbgkids

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 86
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 78
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 88
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 76
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 98
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.