Първият читателски клуб за деца отваря врати в Центъра за млади таланти

Именно там ще се провеждат ежеседмичните срещи на малките любители на книгите. А как да заобичаме книгите, как да се научим да ги разбираме, да вникнем в дълбините на сюжета, да обсъдим героите и да доизмислим историята, ни разказва самата авторка: „Казвам се Александра Георгиева- Алекс. Начален учител съм и много обичам книгите. Водя читателски клуб за моите ученици вече пета година. Мисля, че се получава страхотно! Всъщност, сигурна съм! Защо съм сигурна? Защото децата чакат всяка сбирка с нетърпение и прочитат всички книги от край до край! Ако не ми вярвате, може да питате тях. Покрай любовта ми към книгите и работата ми като учител се случи така, че започнах да пиша и написах 13 книги за малката Агата, която вече пътува и в Германия и Китай. В поредицата се разказва за едно момиченце, което е ученичка в първи клас. Тя е сигурна, че в света има магия. Не от онази грамаданската със заклинанията, а мънички вълшебства, които се крият навсякъде около нас. И в книгите също. Убедена съм, че в думите има магия! Сигурна съм, че във всяка добра история има вълшебство, сила и приключения! Нямам търпение да ги покажа и на децата. Това ще правим в нашия клуб, ще се потапяме в магията на книгата, ще се научим да четем в пълния смисъл на думата, да разбираме историята и да се потапяме в нея, ще си създадем наша си общност, в която заедно ще се пренасяме в различни светове Това, разбира се, ще подобри уменията на децата за правопис, за правоговор, умения да пресъздават дадена история и да фантазират за продължението ѝ“. Клуб „Борови шишарки“ стартира на 9 ноември и в него могат да се запишат деца от 1 до 4 клас. Авторката ще ги предизвика с едни от най-интересните съвременни детски книги, а любовта към четенето ще остане за цял живот. Повече информация относно записването и програмата може да получите на: 0887201033 или на фейсбук страницата на организаторите: https://www.facebook.com/talantbgkids

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 245
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 218
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 221
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 412
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 419
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.