ФИЛМЪТ „БЪДЕЩЕТО НА МАГИЯТА В БЪЛГАРИЯ" НА ЯВОР ЧАВДАРОВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН В БУРГАС ПРЕЗ ЮНИ

Филмът "Бъдещето на магията България" на режисьора Явор Чавдаров показва историята и развитието на фокусите и магическото изкуство в България и по света. 2-серийният документален филм ще бъде представен пред бургазлии на 11 и 12 юни на сцена „Охлюва“, а преди всяка прожекция публиката ще се наслади и на магичен спектакъл. Зрителите ще се потопят в света на магическото изкуство - от неговото начало в Древен Египет - през Китай - до България. Режисьор и сценарист е Явор Чавдаров. Големите илюзионисти от миналото, като Ник Дим Кос, Мистер Сенко и Факира Мити, са представени в историята, разказана от Астор. В нови времена се появяват нови магове - сред тях е и бургазлията Йордан Янев – Зайн. Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас. На 11 и 18 май, от 16.00 часа, „Бъдещето на магията в България" ще бъде представен в БНТ 1. Инициативата се реализира по повод 120 години илюзионно изкуство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.