Потвърдиха присъда за трудов инспектор от Ямбол поискал подкуп

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата Юсеин Ахмед, който в качеството си на инспектор в Дирекция „Инспекция по труда“ в гр. Ямбол е поискал подкуп, за да не състави административен акт за нарушение на търговско дружество. Производството пред Апелативния съд е второ поред, след като ВКС отмени потвърдителното решението на въззивната инстанция и върна делото за разглеждане от друг съдебен състав от стадия на съдебното заседание. Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 08.04.2016 г. в гр. Ямбол, в сградата на Инспекция по труда в качеството си на длъжностно лице е поискал от Съби К. - пълномощник на едноличния собственик на „Ловна среща" - ЕООД, гр. Ямбол, дар /пневматичен пистолет „Байкал", модел „МР-654К", калибър 4,5 мм, на стойност 350 лв./, който не му се следва, за да не извърши действие по служба - да не състави акт за установяване на административно нарушение за липса на месечен график за работа за м. април 2016г. на работещите в ловно-рибарски магазин, собственост на дружеството. Юсеин Ахмед е осъден на лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца и глоба в размер на 1000 лева. Съдът е отложил изтърпяването на наказанието за изпитателен срок от три години. Мъжът е лишен от право да упражнява професия или дейност, свързана с държавни контролни функции за срок от три години. Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването на страните.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 68
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 55
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 70
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 60
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 88
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.