Набират участници за най-новия фестивал на съвременните изкуства “ВОДА”

Първото издание на най-новия фестивал на съвременните изкуства "Вода" кани българските и международни артисти да се включат със свои авторски творби. В програмата на фестивала ще бъдат представени проекти в областите: Видео арт, Инсталация, Съвременен танц/театър и Музика. Фестивалът ще се проведе между 8 и 10 септември в Бургас, а мястото е нестандартно - в плувния басейн на Младежкия културен център. Предложения се приемат от български и международни автори, които отговарят на следните критерии: -  могат да бъдат ситуирани в предложеното пространство; -  изискват минимален бюджет за реализация/инсталация; -   изискват минимално време за инсталиране и няма да повредят или променят трайно материалната база, която използват. Организаторите на фестивала ще осигурят: - пътни разходи в рамките на страната и настаняване на участниците /автобус, влак или пътуване с кола за няколко участника едновременно/; - минимален бюджет на избраните творби. Предложението трябва да съдържа следната информация в свободен формат: - информация за артиста/екипа на творбата; - информация за предложението/творбата и придружаващи визуални материали; - информация за необходим бюджет /ако има такъв/, брой участници в презентацията и технически изисквания. Събитието ще има и съпътстваща програма, в която ще участват: Танцова академия за млади артисти - ателиета за съвременен танц с Ilze Zirina /Латвия/, Александра Сошникова и Сергей Головнеа /Молдова/, Lee Jung In /Южна Корея/, Петя Стойкова /България/, Стефания Георгиева /България/ и др. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Община Бургас, Младежки културен център и сдружение "Танц БГ". Фестивалното пространство включва закрит басейн с размери 25 х 12,5 метра и множество по-малки помещения - съблекални, бани, коридори, котелно помещение, стрелбище и други пространства, оформящи своеобразен лабиринт. По време на фестивала басейнът ще бъде празен. Произведенията ще бъдат разположени в помещенията на басейна и обхождащото го пространство. Те ще се случват едновременно или последователно в различните пространства/атмосфери. Зрителите ще преминават през случващите се презентации в избрана от тях последователност. Проектните предложения за участие във фестивала може да изпратите на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 30 юли 2017 година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 112
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 101
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 112
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 103
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 118
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.