Басите и баритоните на операта в мегаконцерт в четвъртък

Едни от най-въздействащите гласове на бургаската опера излизат рамо до рамо на сцената в четвъртък за концерт-спектакъла „Басисимо“. Шест впечатляващи артисти от българския и световен оперен свят ще изпълнят най-добрите си партии от репертоара, с който са известни на сцената. Проектът „Басисимо“, дело на директора на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев, събира три баритона и трима баси под диригентската палка на маестро Ивайло Кринчев. От баритоните на сцената ще видим Александър Крунев, Марян Йованоски и Йордан Христозов, а басите, които ще излязат в четвъртък вечер, са Делян Славов, Диман Панчев, Костадин Мечков и Тошо Герджиков. В програмата са включени Арията на Жерар от операта „Андре Шение“ в изпълнение на Александър Крунев, Арията на Бартоло от „Севилския бръснар“, изпълнена от Тошо Герджиков, Костадин Мечков ще представи Арията на Гомес де Силва от „Ернани“, Делян Славов ще изпълни Песента на Варлаам от „Борис Годунов“ и др. Освен самостоятелни изпълнения публиката ще чуе атрактивни съвместни изпълнения – дуетът на Боздугански и Станчо Квасников от мюзикъла „Службогонци“, изпълнен от Йордан Христозов и Тошо Герджиков, партньорската партия на Филип и инквизитора от операта „Дон Карлос“ в изпълнение на Костадин Мечков и Делян Славов, Диман Панчев и Марян Йованоски ще чуете като Атила и Ецио от операта „Атила“ на Джузепе Верди. Като най-атрактивните части от концерта певците сочат партиите, изпълнени съвместно от всички – Арията на клеветата от „Севилския бръснар“, в която ще се включат и четиримата баси – Диман Панчев, Делян Славов, Костадин Мечков и Тошо Герджиков; както и партията на тореадора Ескамилио от операта „Кармен“, в която ще чуем както басите, така и баритоните Марян Йованоски, Александър Крунев и Йордан Христозов. За „Басисимо“ солистите и диригентът се събират в промеждутъка на международните си ангажименти. Специално за концерт-спектакъла от Македония пристига звездата на Скопската опера Марян Йованоски. Маестро Ивайло Кринчев се завръща от ежегодните си изяви в Южна Корея. Между ангажиментите си за Македонската опера и балет, варненската и русенската опера, ученикът на Бруно Кали, Мирела Паруто и Рената Ското бас Делян Славов отделя време и за изявата в родния си Бургас. От русенската опера за събитието пристига баритонът Александър Крунев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 119
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 108
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 119
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 111
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 123
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.