Двама кандидати за ръководител на Окръжна прокуратура

Двама са кандидатите за ръководител на Окръжна прокуратура- Бургас. Документи за длъжността във Висшия съден съвет са подали прокурор Георги Чинев и изпълняващия функциите административен ръководител на прокуратурата в момента прокурор Красимира Кателиева. Постът се освободи, след като Калина Чапкънова стана член на новия Висш съдебен съвет от парламентарната квота. Кандидатурите и на Чинев, и на Кателиева не са изненада, защото двамата са смятани за безспорни авторитети с безупречна биография. Георги Чинев се счита за един от най-подготвените в бургаската магистратура. Зад гърба си има 18-годишен опит в системата. Завършил е Юридическия факултет в СУ „Св.Климент Охридски” с успех от 5,86 и отличен 6 на държавния изпит. Участвал е в десетки допълнителни обучения през последните години, преподавал е в Юридическия факултет на БСУ. Красимира Кателиева наследи временно Калина Чапкънова през октомври. Професионалният й опит е сходен с този на Георги Чинев. Кателиева е завършила математическата гимназия „Атанас Радев” в Ямбол, а след това е един от първите випускници на Юридическия факултет на БСУ. Постъпва в прокуратурата през 2001 година, а от 2012 година е в Окръжното обвинение,където малко по-късно става зам.-окръжен прокурор. Изслушванията ще се проведат в началото на следващата година от прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 6
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 15
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 73
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 84
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 79
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.