Народен хор "Трепетлика" спечели награда на фестивал в Москва

Народен хор "Трепетлика" към Центъра за подкрепа и личностно развитие - Бургас, получи голямата награда "Гран при" на XVI-я международен детско-юношески музикален фестивал "Звучи Москва" в направление "Народно хорово пеене (народни хорове и фолклорни ансамбли)". Талантливите момичета и момчета с диригент Пепа Запрянова пребориха конкуренцията на 48 други състава в тази категория.  Престижното музикално събитие се организира в столицата на Русия от 1990 година и е едно от най-популярните в страната и чужбина. Учредител на фестивала е Департаментът по образование към администрацията на Москва.  В рамките на международната проява се провеждат конкурси за хорове, ансамбли, оркестри, солови изпълнители и композитори.  Конкурсните дни протичат в едни от най-красивите московски сцени, като концертната зала на Руската музикална академия "Гнесини", зала "Чайковски" в Московската държавна консерватория и др. Народен хор "Трепетлика" - Бургас беше единственият в направлението си, който участва на гала концерта в зала "Чайковски" на 01.05.2018 г.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

  • 29 Апр 2024
  • 28
Към 31 декември 2023 г. населението на България е 6 445 481 души, което представлява 1,4 на сто от населението на Европейския съюз (ЕС), показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за миналата година.

Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие

  • 29 Апр 2024
  • 38
Народният певец и пазител на българския фолклор Илия Луков ще изнесе концерт в Поморие по повод патронния празник на града на 06.05.2024 г.

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 86
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 79
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".