Поредна акция на КАТ

Декември 10, 2018 България
От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на моторни превозни средства за шофиране след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози.

Музеят представя красотата на носията в календар за 2019 година

Декември 10, 2018 Бургас
Календар за 2019 година с носии на преселниците от Тракия и Македония ще бъде представен на 11 декември, вторник от 17:00 часа в бургаския Етнографски музей. Озаглавен е "Три сестри - 100 години по-късно" в памет на хилядите български бежанци и техните наследници.

Общината въвежда цялостно видеонаблюдение в к-с „Меден рудник“

Декември 10, 2018 Бургас
Община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение в най-големия жилищен комплекс - "Меден рудник". За целта ще бъдат монтирани общо 67 високотехнологични камери на 24 ключови локации в комплекса.

Проучване на АФИС: Губим битката с корупцията

Декември 10, 2018 България
Корупцията ерозира гражданския морал и е главната причина за недоверието към институциите. Това сочат данните от декемврийското национално представително изследване на Агенция "АФИС".

Роскосмос обвини SpaceX в дъмпинг с държавна помощ от САЩ

Декември 10, 2018 Любопитни
Роскосмос публикува наскоро своя годишен доклад, а в него се твърди, че загубата на позициите в Космоса и по-слабите финансови резултати се дължат на SpaceX, която предлага два пъти по-евтини ракетни изстрелвания.

Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата

Декември 10, 2018 Бургас
Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът на филиала на Националната художествена академия в Бургас проф. Георги Янков откриха изложбата „Право и справедливост“ във фоайето на Съдебната палата на града.

150 държави приеха Глобалния пакт за миграция, ние - не

Декември 10, 2018 Светът
Представители на 150 държави взеха участие в конференция на ООН в Мароко, град Маракеш, съобщи Агенция "Франс прес". В Те са приели Глобалния пакт за миграцията, въпреки отказа на някои държави, сред които България, да се присъединят към него.

Представят уникална антология на починалите бургаски поети и художници

Декември 10, 2018 Бургас
Излезе от печат една уникална антология на починалите бургаски поети... Това са 47 имена, като се започне от Дядо Благо и Вен Тин, премине се през Паулина Станчева и Христо Фотев, за да се завърши с Николай Искъров и Петя Дубарова.

Обясниха голямото измиране на видовете преди 250 милиона години

Декември 10, 2018 Любопитни
Голямото измиране на видовете преди 250 милиона години вероятно се е дължало на затоплянето на океаните, което е изчерпило кислорода от водата, съобщи Асошиейтед прес. Недостигът на кислород във водата е причинил масовата смърт на морските животни, особено по-далече от екватора.

Дъжд, сняг и вятър ни очакват през седмицата

Декември 10, 2018 България
Днес времето ще бъде облачно. От запад ще започнат превалявания от дъжд и сняг, които ще обхващат главно южните и планински райони. В София ще превалява сняг, дъжд и валеж в смесена фаза.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!