Дядо Коледа пристига всяка вечер с приказно светлинно шоу на „Тройката"

Декември 11, 2018 Бургас
Дядо Коледа ще радва бургаските деца на пл. "Тройката" от 17.30 часа всяка вечер в дните от 16 до 23 декември. Усмихнатият белобрад старец ще пристига с приказно светлинно шоу. Хиляди лампички ще озаряват детския коледен кът на площада, а весели мелодии ще допълват празничната атмосфера и настроение.

ЕП прие с огромно мнозинство доклада „Станишев“ за България в Шенген

Декември 11, 2018 Светът
С огромно мнозинство Европейският парламент одобри доклада на българския евродепутат и президент на ПЕС Сергей Станишев и заяви волята на евродепутатите за приемане на България и Румъния в Шенген с всички граници.

Как в действителност е изглеждал Христос?

Декември 11, 2018 Любопитни
Най-големите художници в историята на световната живопис, като Леонардо да Винчи, Рафаело и Микеланджело, са дръзвали да рисуват образа на Христос. Те ни представят един образ на Спасителя, в който долавяме черти, характерни за гърците, или италианците.

Може ли да се ядат снежинките?

Декември 11, 2018 Любопитни
Хората, които обичат да ядат сняг, обикновено се оправдават, че улавят снежинките преди да докоснат земята. Или търсят голяма и чиста пряспа, където снегът, според тях, е толкова далеч от мръсотията, колкото е възможно.

Евродепутатите гласуват резолюция за България в Шенген

Декември 11, 2018 Светът
Резолюция за присъединяването на България и Румъния в Шенгенското пространство се очаква да гласуват евродепутатите, след като снощи разгледаха доклад на Сергей Станишев, който настоява за пълното приемане на двете страни.

Макрон даде куп обещания

Декември 11, 2018 Светът
Президентът на Франция Еманюел Макрон в специално телевизионно обръщение обеща да премахне увеличения данък за бедните и пенсионерите с ниски доходи, съобщи Асошиейтед прес.

ГЕРБ иска да пренасочи пари към послушни телевизии

Декември 11, 2018 България
На сайта на парламента е публикуван законопроект, чието заглавие насочва към промени в Закона за авторското право и сродните му права. По същество обаче се предлагат изменения в Закона за електронните съобщения, които могат драстично да променят логиката на телевизионния пазар.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!