БУРГАСКИ СПОРТИСТИ И МЛАДИ ТАЛАНТИ ПРЕДСТАВЯТ НЕОБИКНОВЕНИЯ СПЕКТАКЪЛ „ПО СВЕТА И У НАС – КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“

Атрактивна хореография на ръба на човешките възможности, представена от Александър Борисенко, който е бил част от популярния френски Цирк Дю Солей, танци, театър, музикални изпълнения, хип-хоп и въздействащи демонстрации на бойни изкуства ще се вплетат хармонично в Арт спектакъла „По света и у нас – Културно наследство“. Бляскавата инициатива се провежда за първи път и има за цел да събере изпълнители от широк спектър дисциплини, танцьори, спортисти, певци, циркови и театрални артисти в нетипична комбинация, която ще предложи на публиката незабравима емоция и много настроение на 12 септември, от 19.00 часа, в зала „Тончо Русев” на Културен дом НХК. Организатор на събитието е Спортен център „АЯКС“ – Бургас, в лицето на световната шампионка по карате киокушин, дисциплина „Ката“ – Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Проявата е съфинансирана по Фонд „Култура“ на Община Бургас. Входът е свободен. В програмата ще участват: Спортен клуб по карате „Киокушин Спирит“, танцова школа „Калиопе Денс“, акробати от „Цирк дю Солей“, спортуващи различни бойни и аеробни спортове в СЦ „АЯКС“, хип-хоп групата „Рап нация“, млади артист-изпълнители, възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и др. Режисьор на спектакъла е Христо Симеонов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 86
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 78
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 88
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 76
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 98
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.