Американците изплашени от трета световна война и мобилизация

Американците също са търсели в Google Trends „Кога ще започне Третата световна война“ и „Кога ще се случи Третата световна война“, и дори „Алекса, кога ще започне Третата световна война“, както и „Вървим ли към Третата световна война“. Междувременно нараства броят на американците, които питат Google за възрастта за набор в армията. Иран изстреля над 300 дрона и ракети по Израел в отговор на израелската атака срещу консулството на Техеран в Сирия. При израелското нападение загинаха висши ирански командири. Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща да нанесе на Израел „шамар в лицето“. Последвалият ирански удар обаче изглеждаше повече като акция за демонстрация на готовност за по-сериозен отговор, отколкото на масирано нападение. Израел и американските войски в региона очакваха атаката и бяха добре подготвени да прехванат иранските ракети след две седмици на размяна на заплахи. След съботната атака и двете страни обявиха, че са постигнали успех: Иран, че е ударил с ракетите си израелски военни бази, а Израел и САЩ, че са ги прехванали.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 83
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 100
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 107
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 119
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: