« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Едномесечната предизборна ваканция на депутатите остана

Както се очакваше, извънредното заседание на парламента за отмяна на едномесечната ваканция се провали. Това стана след три фалстарта за събиране на кворум. Депутатите от ГЕРБ, "Патриотичният фронт" и "Атака" не участваха в регистрацията. БСП и ДПС, по чието искане беше свикано заседанието, не успяха да осигурят регистрацията на 121 депутати. Така не се стигна до гласуване на решението за отмяна на едномесечната ваканция на депутатите до 9 ноември заради президентските избори. Неочакваната почивка за депутатите беше проета по предложение на "Атака" и подкрепена от ГЕРБ и Реформаторския блок, без депутатите от ДСБ, на 12 октомври. Аргументът им беше да не се използва парламентът за предизборни цели. Три неуспешни опита При първия опит за събиране на кворум от 121 народни представители, за да се проведе извънредно заседание на парламента, се регистрираха 91 депутати. Тъй като двама народни представители от ГЕРБ се бяха объркали и се регистрираха, при втория опит групата на Цветан Цветанов въобще не влезе в пленарната зала. Броят на регистриралите се народни представители нарасна до 96, но и те не бяха достатъчни за осигуряване на кворум. При третия опит се регистрираха 95 депутати. Пропадналите три точки В дневния ред на несъстоялото се пленарно заседание бяха включени за разглеждане три точки. Първата беше предложението на опозицията за отмяна на решението на парламента за едномесечната ваканция за президентските избори. Предвиждаше се още да бъде гласувано и решение във връзка с икономическото споразумение между Канада и Европейския съюз. Планувано беше да има и парламентарен контрол. БСП ще иска ново извънредно заседание БСП ще събира подписи за свикване на ново извънредно заседание на парламента, заради дългата ваканция, стана ясно от думите на лидера на партията Корнелия Нинова. "Отиваме с желание за заседание, надявам се да го има и от другата страна, да си гледаме дневния ред, а той включва отмяна на ваканцията и вероятно, ако това се случи, ще предложим да започнем да работим по бюджетните закони“, коментира Нинова преди трите неуспешни опита за регистрация на депутатите. Тя уточни, че БСП ще търси подкрепаза свикване на ново извънредно заседание от АБВ и независимите депутати, които не са подкрепили предложението на "Атака" за почти месец предизборна ваканция. http://www.mediapool.bg/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 34
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 69
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 81
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 81
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 81
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.