« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Адвокати от страната на протест, искат оставки във Висшия адвокатски съвет

Адвокати от Пловдив, Стара Загора, Хасково, Благоевград и Смолян, обединени в Инициативен комитет „За промяна", се събират на протест пред Центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев" на столичната улица „Калоян". Протестът е с искане за оставка на председателя и на всички членове на Висшия адвокатски съвет. Целта е да се поправи „системната грешка в адвокатурата, да има възможност - организационно и законодателно, да бъде подредена къщичката на адвокатите, които са съществена част от един съдебен процес". Очакванията на протестиращите са Народното събрание да поеме инициативата за обществена дискусия за демократизиране на адвокатурата чрез приемането на нов модерен закон. Протестиращите призовават за обединение в името на една силна, независима, свободна, самоуправляваща се адвокатура. Адвокат Елена Радева от Смолянската адвокатска колегия: „Отдавнашна политика на Висшия адвокатски съвет е да неглижира различните гласове. Не залагаме на масовост, защото сме индивидуална професия... Българската адвокатура е един от основните участници в съдебния процес. Когато при прокуратурата виждаме ежедневно погазване на върховенството на правото и когато адвокатурата е мълчалива и неединна, балансът е нарушен. Това се отразява върху състоянието на цялото общество".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

ПОЧИНА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ТПК

  • 20 Апр 2021
  • 94
На 15-ти април след кратко боледуване почина инж. д-р Стилиян Баласопулов, председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

  • 20 Апр 2021
  • 82
Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация

Бургас се подготвя за туристическия сезон, вижте програмата от тематични уикенди

  • 20 Апр 2021
  • 80
Бургас гледа с очакване и позитивизъм към началото на туристически сезон 2021.

Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми при ползване на админстративни услуги

  • 20 Апр 2021
  • 82
Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите и гостите на града.

Специализирано обучение за педагогически специалисти ще се проведе в Бургас

  • 20 Апр 2021
  • 102
На 21 април Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе специализирано обучение