« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Около 500 ученици в страната са избрали да учат дистанционно

Възможността на родителите за избор на формата на обучение на децата им беше дадена преди дни с приетите спешно на второ четене допълнителни промени към Закона за измененията в Закона за предучилищното и училищното образование. Според промените при извънредна епидемична обстановка заради коронавируса по здравословни причини или по желание след разрешение от образователния инспекторат учениците ще могат да се обучават дистанционно, докато другите работят в клас. По данни на министерството на образованието около 16% от родителите не са съгласни със задължителното присъствено обучение. И преди това МОН планираше създаване на възможност за дистанционна форма на обучение, но само за ученици между 5 и 12 клас с доказани здравословни проблеми или ако някой от семейството им е със странични заболявания, за които зараза с коронавирус би била голям риск. За тях просветното министерство планира да бъдат обособени 15 - 20 училища в страната като центрове за дистанционно обучение, които ще го провеждат и в които учениците ще могат да вземат дистанционни часове, без формално да сменят училището, в което са записани. Обучението там ще започне в края на септември или началото на октомври (повече по темата четете тук). Чрез промените, приети от Народното събрание миналата седмица, към тези центрове ще могат да се включват и ученици, чиито родители са избрали дистанционно обучение за децата си. Източник: Дневник.бг

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2114
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2001
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1994
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2196
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2149
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.