« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До 2-3 години очакваме първия български електромобил

До 2-3 години очакваме първия български електромобил България Към края си е изготвянето на прототип на първия български електромобил. / БГНЕС
Към края си е изготвянето на прототип на първия български електромобил, изцяло нов, клас L-7, който може би ще се произвежда в заводите около Пловдив. Това каза в града под тепетата Камен Василев от Българската асоциация за електрически превозни средства. Предстои да се планира самият продукт, както и производството му и да се търсят инвеститори. Наличието на 120 фирми от бранша автомобилостроене в индустриалните зони около Пловдив прави идеята по-близка до реалността. Прогнозната цена на автомобила, който ще е малък, предназначен за градско кормуване, е между 12 и 15 000 евро. Тъй като ще се прави близо до клиента, може да търпи доста адаптация в крайната конфигурация. На този етап се работи върху пътнически автомобил, автомобил тип пикап, разработва се дори вариант за подвижна кухня. Ако такъв един автомобил пътува по 100 км на ден всеки ден от месеца, крайната цена на употребената от него ел енергия ще бъде около 75 лв., каза Камен Василев. Пловдив в момента има не повече от десетина електромобила, но от днес вече разполага и с първата си зарядна станция- тя се намира близо до Цариградско шосе на изхода към магистралата в паркинга на хотел SPS в "Тракия" и работи с платформа L-Drive. България сериозно изостава в този вид транспорт, в страната общо има около 300 електроавтомобила, стотина от тях са в София. "Тази ситуация бързо може да се навакса," смята Камен Василев. Всички електромобили у нас досега се управляват и са закупени от физически лица. При липсата на всякакви стимули в това отношение може да се предположи логично, че те вече са осъзнали ефективността им. /БГНЕС http://www.nationalgeographic.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 82
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 68
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 88
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 77
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 81
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.