« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Плевнелиев и Радев редят заедно служебния кабинет

Плевнелиев и Радев редят заедно служебния кабинет България Росен Плевнелиев покани Румен Радев на ”Дондуков 2” веднага след победата му | Сн.: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев, чийто мандат изтича през януари, се срещна с приемника си Румен Радев. Двамата обсъдиха как да се запази стабилността в страната. След като Плевнелиев посрещна Радев на "Дондуков 2" в 14 часа, двамата позираха за снимки пред медиите и се оттеглиха на разговор без да направят изявления. Такива не бяха предвидени и за след разговора. Час и половина по-късно от прессекретариата на държавния глава разпространиха съобщение, в което се казва, че Плевнелиев е поздравил Радев с избирането му и двамата са обменили мнения по актуалната политическа ситуация след изборите и внесената от министър-председателя оставка на правителството. Плевнелиев и неговият приемник са обсъдили необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които да бъдат предприети от президентската администрацията и от отговорните политически фактори (вижте каква е процедурата). "От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт", се казва още в съобщението. Двамата са коментирали необходимостта от координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции. "За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия, на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, е подчертано по време на разговора", завършва съобщението. На излизане от президентството Румен Радев заяви, че има уверението на Плевнелиев, че ще водят консултации за бъдещ служебен кабинет, но имена за министри не са обсъждали. Още вчера, след като гласува на изборите, Плевнелиев заяви, че ще се обади още същата вечер на избрания президент и ще го покани в кабинета си, за да има приемственост и надграждане. След като стана ясно, че е победител, Румен Радев коментира, че това е наистина държавническа позиция и че веднага ще се отзове на поканата. Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е поканила ръководствата на другите парии на среща в парламента утре, за да обсъдят общи действия за недопускане на нестабилност в страната след подадената от премиера оставка на правителството. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 82
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 68
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 88
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 77
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 81
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.