Бързи тестове за коронавирус на летищата в Бургас и Варна

Това съобщи главният изпълнителен директор на концесионерното дружество на двата обекта „Фрапорт“ Франк Кванте по време на работна среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. В портовете вече е създадена организация на тестване на пътниците с PCR, уточни той. А в обобщение бе обявено, че общият спад на полетите в Бургас и Варна е 80 на сто. Към момента се работи по подготовката за следващата година, като концесионерът отчита положителни тенденции в резервациите за полети до дестинации като Полша и Германия. Записванията са почти на нивата от пиковата 2019 г., каза Франк Кванте. Безпрецедентният спад в международните пътувания и различните ограничения намалиха значително броя на пътниците, което се отрази негативно на туризма, заяви министър Николова. По думите ѝ забавянето на международните пътувания и посещения ще има опустошителен ефект върху туризма и националните икономики на редица държави по света. Марияна Николова посочи още, че трябва да се направи повече за адаптиране на ограниченията за пътуване, за да се отговори на специфичните рискове за здравето на пътниците и за приемащите дестинации, като същевременно бъде улеснено пътуването за тези, които отговарят на въведените изисквания. burgasinfo.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ се удължават от три на пет години

  • 24 Фев 2021
  • 128
Според сегашното заварено положение директорът на БНР Андон Балтаков ще остане на поста до 2023 година, а на БНТ Емил Кошлуков до 2022 година. След това ще се проведат нови конкурси за 5-годишни мандати.

Силно земетресение разтърси централна Хърватия

  • 24 Фев 2021
  • 102
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разтърси днес района на хърватския град Сисак, съобщиха хърватските медии.

ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 Фев 2021
  • 97
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения

  • 24 Фев 2021
  • 98
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Оборудват лодкостоянката в „Крайморие“ със специални съоръжения за плавателните съдове

  • 24 Фев 2021
  • 96
Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.