« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна третата фаза от имунизирането с AstraZeneca

Започна третата фаза от имунизирането. Началотo беше поставено в Пирогов с ваксината Oxford University/AstraZeneca срещу COVID-19. Първата пратка от ваксината на AstraZeneca пристигна снощи- 28 800 дози. „Днес ще бъдат ваксинирани служители на Булбио, тъй като те са отговорни за приемането и съхранението на ваксiните които пристигат също така представител на ЦИК ,СИК и РИК. Правителството е осигурило дози за всички желаещи от тях.“ каза директорът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Той обясни, че при имунизирането не трябва да се смесват дозите от различните ваксини. „‚В съответствие с разрешението на употреба и на трите разрешени ваксини това не трябва да бъде правено.“, каза Кирилов. Той обясни, че по отношение на възрастовите ограничения, за които хората се притесняват официалната информация в показанието няма ограничения – над 18 годишна възраст могат да бъдат поставяна ваксината. „Тъй като в клиничните изпитвания участниците над 55 са били в по-ограничен брой, това не дава възможност да бъде оценена ефикасността. За тях е направено проучване на база имунен отговор и безопасност като няма никаква разлика спрямо останалите групи, което дава възможност на експертите в Европейската агенция по лекарствата да дадат препоръка за прилагане на ваксината.“ Допълни шефът на Агенцията по лекарства. В рамките на февруари се очакват над 300 хиляди дози от ваксината. В тази връзка има по-голяма гъвкавост по отношение на втората доза от АStraZeneca - тя се поставя между 4 и 12 седмица. Това ще позволи да се ускори ваксинационния процес обясни Богдан Кирилов, тъй като ще могат да се прилагат всички дози. „Това което се обмисля и вероятно ще се вземе утре като решение от ваксинационния щаб е да не се пази втората доза, да се прилагат всички дози, които постъпват в страната. Това ще ускори значително вакснинациония процес.“, допълни Кирилов Разпределението на ваксините на AstraZeneca ще се направи утре, като в един флакон има 10 дози, които не се разреждат, което облекчава служителите. Директорът на Пирогов проф. Стоян Балтов обясни, че тази ваксина логистично е много по-лесна за разпространение и за употреба. Той показа и един флакон и обясни: „В него има 10 дози по 0,5 мл и той може да стои на стайна температура до 24 часа без да е отварян, до 6 часа ако е отворен. В рамките на 6 часа ние трябва да ваксинираме 10 човека за да бъде употребен флакона изцяло. „каза Балтов и допълни, че ако министърът одобри предложението да се прилагат всички дози ще се види как рязко за един месец ще скочат ваксинираните.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1836
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1736
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1726
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1936
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1886
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.