Роси от „Булеварт” ви кани на първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси”

Роси Чобанова, позната с работата си по проектите на „Булеварт – мрежа на сетивата“, ще представи първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси”. В експозицията ще бъдат представени 12 платна, обединени от темата „Приказка”. Това е истинската и много лична приказка на авторката, вдъхновена от лица и събития от живота ѝ през последните две години. Изложбата ще може да бъде разгледана на 21 април /сряда/ в галерия „Неси”, с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа. Роси е подготвила още една изненада за своите приятели и почитатели на изкуството.Всяка картина ще бъде представена с авторско хайку, специално създадено за изложбата. Инициативата на Община Бургас – „Булеварт - мрежа на сетивата“, подкрепя хората на изкуството да възродят артистичното сърце на града с редица интересни прояви. Роси Чобанова е родена 1989г. в Бургас. Учи изкуство и лютиерство в Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Дечко Узунов“ – Казанлък, след което се връща в Бургас. През 2012 завършва специалност „Пространствен дизайн“ във Варненскиясвободен университет "Черноризец Храбър". През 2015 година завършва специалност „Графичен дизайн, илюстрация и печатна графика“ към катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“ в Националната художествена академия. През 2014 година участва в изложбата "89 ТОГАВА И СЕГА" със селектирани творби в София. Предлагайки своя прочит на случилото 25 години по-късно,изложбата стартира на Моста на влюбените в София и се превръща в място за една нова експозиция. Изложбата стига и до родния ѝ град Бургас, както и до културни институти и посолства в чужбина. През 2014 година Участва в София Хартиен Арт Фест със стаж при Фондация „Аматерас“,създавайки тематичната книга, в която се поместват произведенията и авторите от Хартиения фест. Голямото събитие, изобилстващо от изложби, лекции, уъркшопи, кино и театър, се разпростира и извън рамките на столицата – през месеците май и септември 2014г. А големият акцент на фестивала, който залага в книжното издание, е и връзката с Япония – страна, която има сериозен принос върху хартиеното изкуство. През 2015 година участва с колегите си на BolognaChildren’sBookFair в „БИЕНАЛЕ НА ИЛЮСТРАЦИЯТА“. От 2016 година до момента живее и работи в град Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 462
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 428
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 432
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 713
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 683
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.