Роси от „Булеварт” ви кани на първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси”

Роси Чобанова, позната с работата си по проектите на „Булеварт – мрежа на сетивата“, ще представи първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси”. В експозицията ще бъдат представени 12 платна, обединени от темата „Приказка”. Това е истинската и много лична приказка на авторката, вдъхновена от лица и събития от живота ѝ през последните две години. Изложбата ще може да бъде разгледана на 21 април /сряда/ в галерия „Неси”, с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа. Роси е подготвила още една изненада за своите приятели и почитатели на изкуството.Всяка картина ще бъде представена с авторско хайку, специално създадено за изложбата. Инициативата на Община Бургас – „Булеварт - мрежа на сетивата“, подкрепя хората на изкуството да възродят артистичното сърце на града с редица интересни прояви. Роси Чобанова е родена 1989г. в Бургас. Учи изкуство и лютиерство в Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Дечко Узунов“ – Казанлък, след което се връща в Бургас. През 2012 завършва специалност „Пространствен дизайн“ във Варненскиясвободен университет "Черноризец Храбър". През 2015 година завършва специалност „Графичен дизайн, илюстрация и печатна графика“ към катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“ в Националната художествена академия. През 2014 година участва в изложбата "89 ТОГАВА И СЕГА" със селектирани творби в София. Предлагайки своя прочит на случилото 25 години по-късно,изложбата стартира на Моста на влюбените в София и се превръща в място за една нова експозиция. Изложбата стига и до родния ѝ град Бургас, както и до културни институти и посолства в чужбина. През 2014 година Участва в София Хартиен Арт Фест със стаж при Фондация „Аматерас“,създавайки тематичната книга, в която се поместват произведенията и авторите от Хартиения фест. Голямото събитие, изобилстващо от изложби, лекции, уъркшопи, кино и театър, се разпростира и извън рамките на столицата – през месеците май и септември 2014г. А големият акцент на фестивала, който залага в книжното издание, е и връзката с Япония – страна, която има сериозен принос върху хартиеното изкуство. През 2015 година участва с колегите си на BolognaChildren’sBookFair в „БИЕНАЛЕ НА ИЛЮСТРАЦИЯТА“. От 2016 година до момента живее и работи в град Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 57
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 49
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 41
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 56
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 194
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.