« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Министърът на икономиката уволнява двама от тримата членове на ББР

Министърът на икономиката Кирил Петков ще уволни двама от трима членове на Българската банка за развитие. Това обяви Кирил Петков на срещата разговор с Надзорния съвет на банката. На нея се яви само един от членовете на съвета – председателят Стамен Янев, а другите двама - Митко Симеонов и Велина Бурска, са отказали да присъстват. „Много важно беше да чуя и тяхната гледна точка, но те не уважиха това. Притеснява ме огромната концентрация, отишла в 8-те топ клиента. Точно в момента много малки и средни бизнеси имат нужда от ликвидност”, каза Петков. „Ще издам заповед за уволнението на Митко Симеонов и Велина Бурска”, заяви Петков. „След днешна дата, ако направят някое действие, подобно на тези, извършени по тяхно време, ще носят съдебна отговорност”, каза още той. Техните места министърът на икономиката ще предложи да заемат Васил Щонов и Валентин Михов. До тяхното одобрение, Българската банка за развитие няма да има опериращ надзор. "Така тази банка ще влезе в истинските си задачи - конкурентност, иновации, не раздаване пари на калпак", коментира той. Министър Петков посочи още, че предлага промяна, с която да се сложи лимит и ББР да може да отпуска кредити до 5 млн. лева. "Тази банка е на всеки един от нас, трябва да следим, ако някой иска отново да вдигне този лимит", посочи той.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 165
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 164
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 130
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 133
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 240
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.