Фондация „Проджекта“ пресъздаде и завладяващо представи историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица – граждани на трети държави в специално създаден филм

В
FLAGMAN
В качеството на Бенефициент по проект BG65AMNP001-2.005-0002 „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, финансиран по процедура BG65AMNP001-2.005 „Интеграция и законна миграция – мерки за прилагане на Плана за действие на ЕС за интеграция на граждани на трети страни“ по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз, съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №: 812108-27/27.05.2019 г. с Отговорен орган - ДИРЕКЦИЯ „МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ”-МВР, от ФОНДАЦИЯ „ПРОДЖЕКТА“ бяха изработени четири аудио-визуални продукта (3 рекламни клипа и 1 филм), които се базират на историите и реализираните лични проекти за заетост, включително предприемачески инициативи на включилите се в проекта лица от целевата група – граждани на трети държави (ГТД). Създадените продукти са част от резултатите от изпълнението на дейностите по проекта, насочени към битуващите предразсъдъци и стереотипи сред приемащото българско общество спрямо представителите на целевата група, чрез провеждане на национална кампания за повишаване осведомеността на приемащото общество относно ползите от интегрирането на ГТД.

Във филма по подходящ начин са пресъздадени и завладяващо представени историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица от целевата група (ГТД) – идентифицирани като добри примери в резултат на над 36 месечната работа с лицата, включително успешно проведените в град Поморие:
• девет тематични семинара, чрез които от лицата са придобити знания и умения в областта на ръчната изработка на шоколадови изделия, дребни сладки, изделия от захарно тесто, хартиени декорации и парти хартиени изделия, плетива, реализиране на успешни продажби през социалните мрежи и редица други, както и
• седем тематични практически семинара, насочени към регистрацията на дружества, създаването на успешен бизнес модел, финансовото управление на микро-предприятието, лидерството, като водещо личностно качество за успех, нормативните отношения с държавните и общински институции и други теми, насочени към подпомагане на предприемаческото начало.

Филмът въвежда в историите на участниците и това, което ги обединява в личните им проекти за предприемачество и принос чрез вписване в българското общество. Той обхваща широка тематика, от избора и пътя до България, през мечтите и надеждите за установяване, интегриране и развитие в страната, достигайки до по-смели стъпки на реализация на лични предприемачески проекти с акцент върху женското предприемачество. Историите са специално избрани с идеята да се акцентира върху ползите и приноса на гражданите на трети държави към приемащото общество в различни сфери, включително в сферата на културата и изкуството, както и в сферата на кулинарните и сладкарски традиции на различните общности, взаимното им обогатяване чрез обмен в контекста на женското предприемачество, като форма на интеграция, и развитието му в България като част от местната предприемаческа екосистема. С цялото съдържание на филма можете да се запознаете напълно безвъзмездно чрез следния линк за достъп:


Филм: https://www.youtube.com/watch?v=ttbGCTyNIBQ
 
Тази публикация е реализирана с финансовата подкрепа на Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Фондация „Проджекта“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Европейския съюз и Отговорния орган.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Образователен форум дава старт на честванията за 50-годишния юбилей на Спортното училище в Бургас

  • 31 Мар 2023
  • 129
В навечерието на своя 50-годишен юбилей учениците от СУ „Юрий Гагарин“ - Бургас организират образователна конференция на тема „УЧИЛИЩЕ И СПОРТ – ЦЕЛ БЕЗ ПЛАН ОСТАВА САМО ЖЕЛАНИЕ“. Събитието ще се проведе на 5 април /сряда/ от 10 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”.

Фестивалът „София филм фест на брега” откри емоционално своето 21-во издание в Бургас

  • 31 Мар 2023
  • 96
*Като на кино:Баща и син правят премиерите си в Културен дом НХК в Бургас с 40 години разлика Емоционално бе откриването на 21-вото издание на „София филм фест на брега” в Бургас.

Пускат автобусна линия за членовете на секционните избирателни комисии в нощта на изборите

  • 31 Мар 2023
  • 98
За извозване членовете на секционните избирателни комисии в изборната нощ на 2-ри срещу 3-ти април ще се движи допълнителна линия, която ще тръгва от спирка „Зорница“ / от страната на УМБАЛ/ в часовете: 0:00 ч., 0:30 ч., 1:30 ч., 2:30 ч., 3:30 ч., 4:30 ч.

Библиотеката в Бургас показва копие на скафандъра на Нийл Армстронг, с който стъпва на Луната

  • 30 Мар 2023
  • 352
Регионална библиотека „Пейо К. Яворов” ще отбележи своята 135-годшнина с представянето на една от 15-те реплики на скафандъра на Нийл Армстронг, с който той стъпва на Луната.

Наградиха отличниците в състезанието по английски език за петокласници "Let`s Have Fun"

  • 30 Мар 2023
  • 323
Общо 66 бургаски ученици бяха наградени на официална церемония в Експо център „Флора“ за постигнати отлични резултати от състезанието по английски език за 5.