Служители на ОДМВР – Пловдив иззеха близо 10 кг марихуана

В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение на наркотични вещества криминалисти от Трето РУ разкриха две домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близко село. На адреса на мъж в район „Северен“ било установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие. При последвалите процесуално-следствените действия са иззети и осем пакета изсушена продукция с общо тегло 782 г, както и пушка с неустановен произход и начин на придобиване. Същевременно лаборатория с подобно оборудване била открита и в дома на жена от пловдивско село, където били създадени благоприятни условия да виреят над 40 корена от наркокултурата, а допълнително са конфискувани и почти 260 г марихуана. В резултат на професионалните действия на разследващи от същото районно управление е пресечена престъпната дейност и на друг наркодилър на територията на областния град. В жилището и автомобила му са открити голямо количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 килограма. Иззети са още три електронни везни, седем електронни цигари със съдържание на синтетичен канабиноид и четири епруветки със семена от рода на конопа. Полицейски служители от Първомай са иззели близо 6,2 кг марихуана. Наркотикът бил установен под формата на пакети и в насипно състояние в автомобила на криминално проявен и осъждан шофьор и при проверка претърсване в жилището му, извършено със съдействие на полицаи от ОДМВР – Хасково. По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор двама от извършителите са били привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 45
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 69
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 72
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 86
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: