КНСБ подкрепя националната стачка в Гърция на 17 април

В него се казва: “Кризата с разходите за живот засегна много тежко работниците в Европа и по света. Тя засегна и работещите в Гърция, и по-специално нископлатените работници. Заплатите в Гърция трябва да се повишат, за да отговорят на промените в издръжката на живота. Възстановяването на колективните трудови договори и възстановяването на определянето на минималната работна заплата чрез колективно договаряне също е сериозна предпоставка за осигуряването на достоен живот на гръцките работници. КНСБ е заедно с вас във всички ваши искания, особено за повишаване на заплатите на гръцките работници, и призоваваме гръцкото правителство да предприеме всички необходими мерки за справяне с кризата по най-добрия възможен начин в полза на работещите в Гърция! Пожелаваме успех на стачката!” Конфедерация на гръцките работници настоява за повишаване на заплатите, незабавни мерки за борба с високите разходи, възстановяване на колективното трудово договаряне. В стачката ще се включат лекари, моряци, транспортни работници и работещи в други сектори, а в края на деня ще се проведат митинги както в Атина, така и във всички големи градове в Гърция. Няма да работят корабите, фериботите, метрото, жп транспортът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 189
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 177
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 189
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 185
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 171
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.