КНСБ подкрепя националната стачка в Гърция на 17 април

В него се казва: “Кризата с разходите за живот засегна много тежко работниците в Европа и по света. Тя засегна и работещите в Гърция, и по-специално нископлатените работници. Заплатите в Гърция трябва да се повишат, за да отговорят на промените в издръжката на живота. Възстановяването на колективните трудови договори и възстановяването на определянето на минималната работна заплата чрез колективно договаряне също е сериозна предпоставка за осигуряването на достоен живот на гръцките работници. КНСБ е заедно с вас във всички ваши искания, особено за повишаване на заплатите на гръцките работници, и призоваваме гръцкото правителство да предприеме всички необходими мерки за справяне с кризата по най-добрия възможен начин в полза на работещите в Гърция! Пожелаваме успех на стачката!” Конфедерация на гръцките работници настоява за повишаване на заплатите, незабавни мерки за борба с високите разходи, възстановяване на колективното трудово договаряне. В стачката ще се включат лекари, моряци, транспортни работници и работещи в други сектори, а в края на деня ще се проведат митинги както в Атина, така и във всички големи градове в Гърция. Няма да работят корабите, фериботите, метрото, жп транспортът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Кметът на Карлово и граждани блокират Подбалканския път в сряда

  • 27 Май 2024
  • 21
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от бедствието през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път /Републикански път I-6/ и прохода „Троян – Кърнаре“ на 29.05.2024 г.

Китайското посолство дарява 100 божура на Община Пловдив

  • 27 Май 2024
  • 23
Посолството на Китайската народна република ще дари 100 броя дървовиден божур на Пловдив.

Във Варна откриха Световната купа по спортна гимнастика

  • 27 Май 2024
  • 15
Четирима български състезатели се класираха за финалите на престижното състезание

ДЕЦАТА НА БУРГАС ЩЕ ПРАЗНУВАТ 1 ЮНИ ЦЕЛИ ТРИ ДНИ СЪС FUN&SUN УИКЕНД

  • 27 Май 2024
  • 29
Фолклорни дефилета, народни танци, куклен театър, спортни инициативи, арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, шоу програма със сапунени балони и "Детски карнавал" са част от инициативите посветени на най-чакания детски празник, 1 юни.

ОБЩИНА БУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, ВИК И РИОСВ С ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛЮЧОВИ РЕМОНТИ

  • 27 Май 2024
  • 64
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.