Заместник-министър Йоцев: Разработихме промени в нормативната уредба, с които фермерските пазари да станат традиционни

Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев, който присъства на фермерско изложение, организирано от Български фермерски съюз, пред МЗХ. Той подчерта, че измененията касаят Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз. Към настоящия момент законопроектът е на междуведомствено съгласуване, след което предстой да бъде одобрен от Народното събрание. „Разписани са определени изисквания, които ще позволят занаятчийските производства да са нормативно регламентирани. Самото споменаване на фермерски и български пазар носи добавена стойност, което е добър маркетинг за традиционните ни храни. Няма нищо по-добро от това и по-полезно от съкращаване на пътя на стоката от производителя до трапезата“, каза още той. Председателят на Български фермерски съюз Георги Стоянов съобщи, че целта на пазарите е да се подпомогнат земеделските стопани чрез пряка реализация на произведените от тях продукти сред българските потребители. В изложението участват 11 производители на местни, млечни и фермерски продукти, които представят краве, овче и козе сирене, кисело мляко, кашкавал, лютеница, иновативни продукти от мед, като мед с пробиотик, с магарешко мляко, с мача, студено пресовани сокове, пюрета и други. То се осъществява с подкрепата на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Трамвай на приказките се движи вече в София

  • 30 Май 2024
  • 71
Трамвай на приказките се движи по столичните улици.

Мъж и жена са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курорта "Слънчев бряг"

  • 30 Май 2024
  • 85
Мъж на 50 години и жена на 44 години са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курортния комплекс "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния процес има към момента в МВР

  • 30 Май 2024
  • 84
Образуваните на етапа досъдебни производства са 70 - над два пъти повече спрямо миналата година

БУРГАСКИТЕ МОТОРИСТИ ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 30 Май 2024
  • 81
За седемнадесета поредна година членове на Мото клуб "Морски братя" - Бургас ще участват в празничното отбелязване на 1 юни, Деня на детето.

Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево

  • 30 Май 2024
  • 89
Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево