БАБХ се включи в 17-тата кампанията „Капачки за бъдеще“

Вдъхновени от успеха на инициативата, служителите в Централно управление гр. София се включват активно в подкрепа на каузата, поставяйки съдове за събиране на капачките на много места в сградата на бул. „Пенчо Славейков“. Благодарение на това в последните години се събират и даряват значително количество капачки при всяка проведена кампания. За поредна година грамотата, връчващата се на дарителите, прие Деница Цветкова, от дирекция ,,Продукти за растителна защита, торове и контрол‘‘ към БАБХ, която е своеобразен двигател от страна на Агенцията в оптимизацията на процеса и логистиката по предаването на капачки. В лицето на БАБХ инициативата има верен поддръжник, тъй като освен за опазване на природата, кампанията насочва събраните средства към нуждите на неонатологични отделения в цялата страна за закупуване на кувьози, монитори, инфузионни помпи, както и апарати, които са в помощ на лекарските екипи за поддържане жизнените показатели на най-малките пациенти. Областните дирекции по безопасност на храните в страната също се включват в благородната кауза на местно ниво. ЦУ на БАБХ изказва благодарност към директорите и служителите на всички ОДБХ, подкрепящи инициативата „Капачки за бъдеще“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 54
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 76
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 78
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 92
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: