« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сотир Цацаров: Слънчев бряг е държава в държавата

Сотир Цацаров: Слънчев бряг е държава в държавата България Сотир Цацаров
Слънчев бряг е нещо като икономическа, и не само, административна държава в държавата. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос дали се е информирал по случая с така наречения „следовател на Димитър Желязков”, тъй като той твърди, че главният прокурор е бил дезинформиран за работата му и е отстранен неправомерно, Цацаров коментира: „Не мога да използвам този термин, това е следователят Иван Христов. Той обвинен в използване на служебното си положение за получаване на неправомерна облага – развиване и осъществяване на лична стопанска дейност”. „Човек, който се занимава с такава дейност не може паралелно с това да осъществява функции на следовател”, поясни той.

Главният прокурор заяви, че е чул всички възможни тези за политически, икономически чадър и т.н. за едни или други групировки. „Самото функциониране на к.к „Слънчев бряг” създава предпоставки точно за такъв тип престъпност. Слънчев бряг е нещо като икономическа и не само, административна държава в държавата. Оттам насетне комплексът започва да се превръща в апетитна територия на всеки, който желае да реализира средства по непозволен начин”, обясни Цацаров.

По думите му има данни, че групировките са действали зимата на територията на зимен курорт, а лятото в Слънчев бряг. „Това е война за контролиране на търговската дейност. Държавата трябва да си дойде на мястото. Това е нагла престъпност”, каза още главният прокурор.

На въпрос ще проверява ли прокуратурата имотното състояние на министър Вежди Рашидов, Цацаров поясни, че ако институцията, която по закон прави това и установи несъразмерност на доходите – НАП или Сметна палата, е естествено, че прокуратурата ще реагира.

На въпрос ще има ли наказание за прокурора, който за втори път е загубил делото срещу Христо Бисеров, главният прокурор отговори, че няма да има. „Това означава да има наказание за съдията, чиито присъди се отменят”, поясни той. Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата си е свършила работата в максимална степен. „Основанията за оправдателната присъда трябва да се търсят от съда", коментира още главният прокурор. По думите му шпиц команда в прокуратурата няма и това съществува само в нечие болно съзнание.

По повод поискания имунитет заради проява на хулиганство на народният представител от ДПС Александър Методиев, главният прокурор обясни, че не го е респектирал нито той, нито прокуратурата. „Свършихме си работата по закон. Действията му спрямо полицаите показват, че той сякаш командва там. Иска отчет от патрула. Поведението на Бат Сали е безпардонно. Той е звънял на началника на полицаите, сигурен съм че е звънял и по-горе, но това ще го проверим", допълни Цацаров.

Във връзка с това ще се търсят ли виновни за схемите с популярните каси, главният прокурор заяви, че е сигурен, че прокуратурата ще свърши своята работа. „Тази работа на практика ще обхваща последиците от всичко, което се е случило”, допълни той. По думите му трябва да бъдат зададени два въпроса. „Единият трябва да се зададе на всяко от лицата, подписвало договор. Вторият е за това доколко е възможно подобни, очевидно нереални кредитни формирования да функционират безнаказано пред погледите на контролните органи, които така или иначе са отговорни за стабилността на самата кредитна система”, допълни той. „Акцентът на отговорността трябва да се постави върху лицата, които са предоставяли съответните лихви и начина, по който са изразходвани средствата на вложителите”, посочи главният прокурор.

Главният прокурор Сотир Цацаров уточни, че разделението на страната на две медийни империи е решение на крупни политически и икономически планове. Според него това не е свързано с престъпление и независи от прокуратурата. „На мен защо ми е работа да знам дали Прокопиев е в Сингапур , а Пеевски в Дубай?", допълни той. По думите му й двамата са проверявани от НАП и не са открити нарушения.

Източник: Агенция Фокус

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината започна мащабно почистване на речни корита

  • 01 Юни 2020
  • 163
Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Общината търси кадри за новите си социални услуги

  • 01 Юни 2020
  • 127
Мащабните ремонти дейности в най-новите социални центрове вървят с пълна сила и са пред завършване. Затова Община Бургас започва да търси специалисти за Центъра за обществена подкрепа на улица "Филип Кутев" и др.

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 578
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 477
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 461
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.