Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов. На няколко пъти в последните Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка, дори, че е обсъдил това с премиера Борисов. "В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин политически влияя, от гледна точка на един или друг казус, ще си подам оставката", каза Порожанов на 9 май, след разговор с министър-председателя. В предаването "Панорама" на БНТ на следващия ден - 10 май, след въпрос на водещия Борисов похвали работата на земеделския си министър. Напоследък Румен Порожанов попадна в два скандала: единият за декларирани доходи и имотно състояние, другият около одобрени от ДФ "Земеделие" субсидии на фирми, свързани с Миню Стайков, който е обвинен за злоупотреби с еврофондове. Във връзка с първия, се оказа, че антикорупционната комисия е публикувала негова непълна имуществена декларация, в която липсва информация за апартаменти и земеделска земя, придобити от съпругата на министъра. Впоследствие Порожанов депозира молба до комисията да публикува декларацията "без липси". Във връзка с втория скандал земеделският министър бе извикан на разпит в следствието - като свидетел, в качеството му на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие". След разпита отказа да говори по същество, каза само, че обяснил какви са процедурите на ДФ "Земеделие". Попитан дали е близък с Миню Стайков, Порожанов бе категоричен: "Няма как да съм близък. Не съм близък". dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 442
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 411
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 416
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 697
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 667
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.