Разширяват обхвата на секторите, които могат да кандидатстват по мярката 60/40

  • 29 Юни 2020
Разширява се обхватът на секторите, които могат да кандидатстват по мярката 60/40. Партньорите от Националния съвет за тристранно сътрудничество се споразумяха как схемата да продължи и след извънредното положение. Изплатените средства по настоящия дизайн на мярката са 114,7 милиона лева, като с тях е запазена заетостта на около 150 000 души. Очаква се плащанията да продължат, като в момента заявленията са за почти 290 000 души от почти 18 000 работодатели. „Слагаме специален акцент върху работниците и служителите, които са в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ и по-специално върху сезонните работници. Средства няма да се изплащат за работници и служители, които са в селското, горското, рибното стопанство, финансови и застрахователни дейности, държавно управление, дейности на домакинства като работодатели и дейности на екстериториални организации и служби. В Сектор „Здравеопазване“ всички субекти, които нямат договор с НЗОК, ще получат правото да кандидатстват за компенсации, ако отговарят на условията“, поясни социалният министър Деница Сачева. Това ще даде възможност по мярката да кандидатстват и зъболекари. „Продължаваме, както и досега, да изплащаме 60 процента от осигурителния доход, но вече за месец май 2020 година, както и 60 процента от дължимите осигуровки за сметка на работодателя“, отбеляза Сачева. По новия дизайн на мярката 60/40 отпада изискването работодателите да са платили данъци и осигуровки за 2020 година, с условието, че трябва да са ги декларирали като дължими. Условието е задълженията им към държавната хазна да са платени до 31 декември 2019 година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 340
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 316
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 321
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 604
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 574
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.