Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас организира уебинар за журналисти и студенти

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе в понеделник, 6 юли, от 13.30 часа регионален уебинар на тема: "Противодействие на трафика на хора чрез медии и обществени комуникации. Разследвания и добри практики". Онлайн събитието е подкрепено от Националната комисия за борба с трафика на хора с участието на нейния секретар Добряна Петкова и Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград. За участие в уебинара са поканени журналисти, студенти и други специалисти с интерес към темата. Всички, желаещи да участват в него могат да заявят желанието си на емайл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Организаторите ще изпратят линк, с който да влязат в събитието. Гост-лектор в събитието ще бъде разследващият журналист Росен Цветков, който е и автор на филма "Улица Ад", създаден след проведено разследване под прикритие за трафик на жени в страните Испания, Холандия и България. По време на обучението ще се разгледат основни понятия, свързани с трафика на хора и на базата на конкретни истории, ще бъде описан механизма за въвличане в престъплението. Освен това ще се акцентира върху етичните норми на специалистите, които са с досег до пострадалите, разбирайки травмата им. На уебинара ще бъдат представени предизвикателствата пред разследващата журналистика при отразяването на сложните и скрити от ежедневния поглед случаи на жертвите на трафик на хора. Трафикът на хора е сложен социален проблем, който изисква задълбочена информираност и създаване на чувствителност към травмата на пострадалите лица, което би допринесло за ефективност при отразяването на темата в медийното пространство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 541
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 504
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 506
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 789
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 759
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.