« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас постави във фронт офиса си електронен увеличител за хората със зрителни увреждания

Община Бургас закупи, а през следващата седмица ще инсталира във фронт офиса си съвременна видеосистема в помощ на хората с нарушено зрение. Благодарение на нея всеки жител и гост на града, страдащ от очно заболяване, ще може с помощта на електронен увеличител успешно да се справи с административните си дела. Системата се състои от видеокамера с процесор, монтирани в ергономична ръкохватка, както и монитор, на който се прожектира образ на обекта, който се наблюдава. В тази конфигурация полученият образ може да бъде увеличен до 20 пъти, но при необходимост може да се постигне и 70-кратно увеличение. Камерата разполага с няколко режима на работа, включващи "пълна цветова схема",  "чернобял контрастен режим" и "негативен контрастен режим". Върху ръкохватката е поставен и бутон "замръзни" за фиксиране на определен детайл от разглеждания обект. Компактните размери и ергономичния дизайн позволяват обработката на всякакви размери и видове информационни материали. Системата позволява и възпроизвеждане на увеличен образ от други електронни екрани, без значение дали разполагат с подсветка или не. Електронният увеличител в Центъра за административни услуги ще бъде достъпен за всички нуждаещи се граждани. Например, ако сте забравили или повредили очилата си, тази система ще премахне нуждата от тях. За пръв път слабовиждащи хора ще могат самостоятелно да ползват административни услуги. Опростеният начин за употреба е в помощ най-вече на възрастните бургазлии, които са най-силно засегнати от нарушения на зрението. Новата придобивка не идва случайно точно сега. Световният ден на зрението се провежда през втория четвъртък на октомври, а утре /15 октомври/ се отбелязва Световният ден на белия бастун. По този повод Община Бургас желае на хората със зрителни увреждания да бъдат силни, а всички останали като общност да им помагаме да водят пълноценен и достоен живот!

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Почина звездата от "Лудия Макс" Хю Кийс Бърн

  • 03 Дек 2020
  • 73
Австралийският актьор Хю Кийс Бърн, изпълнил ролята на Безсмъртния Джо във филма "Лудия Макс: Пътят на яростта", почина на 74-годишна възраст, съобщи ТАСС.

България ще закупи 4 ваксини срещу коронавирус

  • 03 Дек 2020
  • 64
НС даде зелена светлина да купим 4 ваксини срещу COVID-19 Противопоказанията и съдържанието ще са ясни, когато ги получим, стана ясно от думите на здравния министър Народното събрание даде картбланш на правителството да купим 4 ваксини срещу коронавирус, които са одобрени от Европейската комисия.

Кампанията „Елха на доброто“ събира подаръци за деца в риск

  • 03 Дек 2020
  • 61
Кампанията „Елха на доброто“ и тази година ще опита да подари по-светла Коледа на децата в риск.

Художникът на Бургас за 2020 г. ще бъде обявен в онлайн церемония на 6 декември, вижте номинираните

  • 03 Дек 2020
  • 62
Церемонията "Художник на годината" за 2020 г. ще се проведе онлайн.

ГДБОП участва в мащабна международна операция срещу прането на пари

  • 03 Дек 2020
  • 65
В периода 15 септември - 30 ноември Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" участва в международната операция ЕММА 6, съобщиха от МВР.