« ноември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общината подписа договора за ремонта на ул. „Крайезерна“

Ремонтът на улица "Крайезерна" трябва да започне до месец. Проектът предвижда цялостна рехабилитация и разширяване на пътното платно. Ще се изградят две допълнителни ленти за движение, за да станат общо четири. Нова дъждовна канализация, подновяване на съществуващия водопровод за битови и промишлени нужди и поставянето на стълбове с енергоспестяващи LED лампи са част от мерките за подобряване на инфраструктурата. Инженерните дейности предвиждат преместване на цялата комуникационна мрежа и съществуващия газопровод. Успоредно на пътя е предвидено да има велоалея и локално платно. Връзката на локалното с главния път ще се осъществява чрез две кръгови кръстовища. Излизането от него ще е възможно само с десен завой, а влизането - само от лявото платно на главното направление. "Крайезерна" ще свързва новоизградения пътен възел "Запад" и бул. "Тодор Александров". По този начин ще се осигури алтернативен маршрут за транзитно преминаващите през града автомобили. Това от своя страна ще облекчи чувствително движението по бургаските улици и ще намали замърсяването на въздуха с вредни емисии. "Това е важен проект, който Община Бургас ще реализира по новата оперативна програма. С реконструкцията на "Крайезерна" ще постигнем добри резултати в няколко посоки. Първо, тя ще свързва международни пътища с важни логистични обекти като пристанището, летището, индустриалните и промишлени зони. Това от своя страна ще създаде условия за привличане на нови инвестиции, нарастване на икономическия потенциал и инвестиционна активност в Бургас. След завършване на рехабилитацията, улицата ще поеме транзитния трафик към Южното Черноморие", каза кметът Димитър Николов. Освен облекчаването на трафика, отсечката ще е важна транспортна артерия за развитието на икономиката в Бургас. Тя ще осигурява лесен достъп до редица търговски и производствени обекти в Северната промишлена зона и Индустриалния логистичен парк.   Ремонтът на ул. "Крайезерна" е част от проекта "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона", договор № BG16RFOP001-1.004-0002-C01, одобрен по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039. Миналата година Община Бургас осигури средства за ремонт на подлез СОМАТ. Той от години е сред инфраструктурните язви в града. Сред рехабилитацията обектът ще стане част от удобен транспортен маршрут за автомобили и камиони.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Гърция слага таван на цените на тестовете за коронавирус

  • 28 Ное 2020
  • 21
Правителството на Гърция ще определи максимална цена за молекулярни PCR и бързи антигенни тестове, провеждани в частни клиники и лаборатории, съобщи в петък генералният секретар по търговията и защитата на потребителите Панайотис Стампулидис.

Временно спират проверките с бързи тестове на шофьори на камиони на „Промахон“

  • 28 Ное 2020
  • 19
На пункта „Промахон“ гръцките власти временно спират проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили, съобщиха от МВР.

Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България

  • 28 Ное 2020
  • 20
Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито

САЩ санкционираха китайски и руски компании заради връзки с иранската ядрена програма

  • 28 Ное 2020
  • 23
Ръководителят на американската дипломация Майк Помпео обяви налагането на нови икономически санкции срещу четири китайски и руски компании, обвинени в подкрепа на развитието на иранската ядрена програма, предаде Франс прес

България се събуди отново в мръсен въздух

  • 28 Ное 2020
  • 15
енденцията за замърсен въздух в страната се запазва и днес. Високи остават нивата на фини прахови частици.