Директорът на РЗИ Бургас не препоръчва допускането на медии и граждани на заседанието на ОбС

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас д-р Георги Паздеров не препоръчва допускане на медии и граждани на предстоящото заседание на ОбС-Бургас, което ще се проведе във вторник в спортна зала „Бойчо Брънзов”. Д-р Паздеров е отговорил писмено на председателя на местния парламент проф.Севдалина Турманова, която се е допитала до експертното му мнение за отварянето на заседателната зала за външни лица. Припомняме, че от началото на пандемията градските старейшини се пренесоха от Морското казино в спортната зала в ж.к.”Зорница”. Заседанията бяха закрити за външни лица, допускаха се само представители от администрацията, а за обществеността се осигурява живо предаване с качествена видео връзка от залата. Предвид разхлабването на мерките през седмицата граждани поискаха да присъстват на заседанието, но както изглежда няма да бъдат допуснати. На последната сесия опозиционният общински съветник Живко Табаков предложи медии и граждани да бъдат допуснати до залата, но мнозинството гласува и отхвърли идеята му. Във вторник почти сигурно ще има ново гласуване по този въпрос, но предвид писмото-препоръка на д-р Георги Паздеров, резултатът е ясен. Според д-р Георги Паздеров допускането на граждани и медии, е предпоставка за нарушаване на противоепидемичните мерки. Той отбелязва, че в България все още живее в условията на извънредна епидемична обстановка, регистрират се всеки ден повишен брой случаи на болни от Ковид19 и е нужно да се прилагат строги противоепидемични мерки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Трамвай на приказките се движи вече в София

  • 30 Май 2024
  • 71
Трамвай на приказките се движи по столичните улици.

Мъж и жена са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курорта "Слънчев бряг"

  • 30 Май 2024
  • 85
Мъж на 50 години и жена на 44 години са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курортния комплекс "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния процес има към момента в МВР

  • 30 Май 2024
  • 84
Образуваните на етапа досъдебни производства са 70 - над два пъти повече спрямо миналата година

БУРГАСКИТЕ МОТОРИСТИ ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 30 Май 2024
  • 81
За седемнадесета поредна година членове на Мото клуб "Морски братя" - Бургас ще участват в празничното отбелязване на 1 юни, Деня на детето.

Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево

  • 30 Май 2024
  • 89
Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево