« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Директорът на РЗИ Бургас не препоръчва допускането на медии и граждани на заседанието на ОбС

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас д-р Георги Паздеров не препоръчва допускане на медии и граждани на предстоящото заседание на ОбС-Бургас, което ще се проведе във вторник в спортна зала „Бойчо Брънзов”. Д-р Паздеров е отговорил писмено на председателя на местния парламент проф.Севдалина Турманова, която се е допитала до експертното му мнение за отварянето на заседателната зала за външни лица. Припомняме, че от началото на пандемията градските старейшини се пренесоха от Морското казино в спортната зала в ж.к.”Зорница”. Заседанията бяха закрити за външни лица, допускаха се само представители от администрацията, а за обществеността се осигурява живо предаване с качествена видео връзка от залата. Предвид разхлабването на мерките през седмицата граждани поискаха да присъстват на заседанието, но както изглежда няма да бъдат допуснати. На последната сесия опозиционният общински съветник Живко Табаков предложи медии и граждани да бъдат допуснати до залата, но мнозинството гласува и отхвърли идеята му. Във вторник почти сигурно ще има ново гласуване по този въпрос, но предвид писмото-препоръка на д-р Георги Паздеров, резултатът е ясен. Според д-р Георги Паздеров допускането на граждани и медии, е предпоставка за нарушаване на противоепидемичните мерки. Той отбелязва, че в България все още живее в условията на извънредна епидемична обстановка, регистрират се всеки ден повишен брой случаи на болни от Ковид19 и е нужно да се прилагат строги противоепидемични мерки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 541
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 480
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 774
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 748
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 769
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.