Бургаски детски градини ще въвеждат иновативни методи и условия за лесна адаптация на децата

Дейностите ще стартират от новата учебна година по две национални програми на Министерството на образованието и науката - "Осигуряване на съвременна образователна среда" и "Успяваме заедно", която е с три различни модула. Девет от тях - "Морска звезда", "Надежда", "Слънце", "Раковина", "Златна рибка", "Брезичка", "Златното ключе", "Радост" и "Изгрев", одобрени по модул "Хубаво е в детската градина", ще създават семейни кътове и събития, посветени на бащата, майката и семейството, чрез които малките деца и родителите им ще прекарват известно време заедно в детската градина, преди да пуснат децата вътре. Целта е по-бърза и по-лесна адаптация и по-плавен преход на малчуганите постъпващи в 1-ва група, от семейната среда в тази на детската градина. По втори модул "Иновативна детска градина" са класирани 8 бургаски детски заведения. Това са ДГ "Ран Босилек", "Звънче", "Ханс Кристиян Андерсен", "Делфин", "Звездица", "Моряче", "Вълшебство" и "Пинокио". Те ще получат средства за реализиране на иновации като сензорни пътеки, интерактивни карти за развитие на въображението на децата в детската градина, обособяване на специални кътове на открито и други. Детската градина в с. Равнец "Теменуга" пък е одобрена по последния трети модул "Обединени за качествено предучилищно образование". Пет бургаски детски градини - "Звездица Зорница", "Делфин", "Звънче", "Златното ключе" и "Радост", са одобрени и по втората Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда". Чрез нея ще бъдат реализирани в дворовете им площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата. От тези 19 бургаски детски градини, 4 бяха одобрени по две от националните програми - "Звънче" и "Делфин" по "Иновативна детска градина" и "Площадки за обучение по безопасност на движението", а "Златното ключе" и "Радост" - "Хубаво е в детската градина" и "Площадки по БДВ". Тези проекти надграждат усилията на Община Бургас в последните години за въвеждане на иновативни методи на обучение и създаване на нови и модерни условия за отглеждане и обучение на малчуганите в детските градини.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 460
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 428
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 432
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 713
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 683
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.