Морето в Бургас продължава да е враждебно, духа силен вятър

„Вълните те събарят, влизат ти отгоре, не можеш да дишаш – въобще не става за плуване“, съобщи старши спасителят Веселин Илиев за Gramofona.com. Самият той днес е решил да поплува, но скоро се е отказал, защото го е дострашало за собствения му живот. Въпреки големите вълни и мъртвото вълнение има смелчаци, които решават да влязат в морето, което създава проблеми на спасителите. Вчера двама мъже са изпаднали в беда - тръгнали да излизат от водата, но се оказало, че не могат, защото морето ги дърпало навътре и започнали да се давят. Но помощ им се притекли спасителите от първи, втори и трети пост, които ги извадили. Всички са добре. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология по Черноморието ще продължи да духа умерен и силен североизточен вятър. Това от своя страна не позволява температурата да е много висока – в Бургас е между 24 и 28 градуса. В съботния ден се окачва покачване до 30 градуса. Източник:Gramofona.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 24
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 86
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 78
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 77
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 75
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.