Дигитални класни стаи за 2 000 първокласници в Бургас

Над 2000 първолаци в Бургас ще прекрачат училищния праг в чисто нови класни стаи с антибактериални настилки, индивидуални чинове и оборудвани с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър. Това обяви в профила си в социалната мрежа Фейсбук кметът на Бургас Димитър Николов. В момента общината ремонтира 92 класни стаи в 33 училища, до дни започва и съвременното им оборудване. „Целта е да осигурим сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение“, поясни кметът. Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране. Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция. Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще има интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор. Подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение. Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели тип. Освен реновираната материална учебна база, въвеждаме и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието. Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 429
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 400
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 405
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 687
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 657
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.