Обсъдиха новите правила за организиране на храненето в училищните столове

Кетъринг в класните стаи с индивидуални опаковки за всяко дете, график за училищния стол, за да не се допуска смесване на класове и изнесени кътове за хранене във фоайетата на училището. Тези предложения, свързани с предстоящото начало на новата учебна година в условията на епидемична ситуация, бяха обсъдени от комисията по здравословно хранене в Община Бургас, в която влизат директори на училища, родители и наематели на училищни столове за хранене. В училищата, в които това е възможно, могат да се поставят беседки или специални шатри за хранене във вътрешните дворове, които да се ползват от учениците при хубаво време. "Предвид спецификата на всяко училище, столовата база в някои от тях е малка и не позволява да поеме голям брой ученици. Затова е необходимо да се помисли и за организиране на кътове за хранене във фоайетата на училищата, като се осигури и разделно събиране на отпадъците", сподели по време на срещата заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева. Освен това, училищата могат да осигурят и различни междучасия за класовете, за да не се получава смесване и струпване на много ученици от различни паралелки на едно място. В самите училищни столове трябва да се изготви графичен вид на разположението на масите, броя на децата и мястото на хранене на всеки клас. За някои от класовете ще бъде осигурен кетъринг в класните стаи с индивидуални опаковки, надписани за всяко дете. Активно участие в раздаване на храната при кетъринга ще вземат и учителите и възпитателите от занималните. Павилионите в училищата ще работят при спазване изискванията на Министерството на здравеопазването за дистанция и безопасност, като директорите е необходимо да осигурят всяко междучасие дежурен учител за пропускателен режим, за да няма струпване на ученици. В края на срещата членовете на комисията се разбраха всеки директор да направи среща с наемателя на стола, за да се разпишат правилата, часът и начинът на хранене за всеки клас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нова авария с двигател на Boeing 777

  • 27 Фев 2021
  • 98
Още един Boeing 777 се наложи да кацне аварийно след проблем с двигателя. Машината е собственост на руския превозвач Rossiya Airlines и се е приземила Москва.

Само за 2 месеца: 1458 души са получили българско гражданство

  • 27 Фев 2021
  • 83
1458 души са получили българско гражданство за първите два месеца на тази година, съобщават от БНР

Испания ваксинира само с 1 доза хората под 55 г. преминали COVID

  • 27 Фев 2021
  • 89
Испания ще поставя само по една доза ваксина на хора под 55-годишна възраст, които вече са били заразени с COVID-19

Порязват съдебния туризъм на фирми пред фалит

  • 27 Фев 2021
  • 75
Стратегия слага край на феномена „съдебен туризъм“, при който фирми пред фалит си сменят седалището в друг град, за да се уредят със съдия „по избор“.

Очевидци на катастрофата с Милен Цветков: Кристиан Николов не е помагал на журналиста

  • 26 Фев 2021
  • 166
Подсъдимият за катастрофата, при която загина Милен Цветков, не е помагал на пострадалия журналист.