"Нека бъде светлина" за незрящата танцьорка Валя

На 14 сепември, от 20 часа в Летния театър в Бургас ще се проведе благотворителен концерт за събиране на средства за нея. Община Бургас предоставя безвъзмездно залата, озвучителната техника и други необходими за проявата реквизити. Мотото на концерта е "Нека бъде светлина за Валя". Името на концерта е избрала сама и разказа, че посланието "Нека бъде светлина" за нея съчетава важни за живота ѝ неща. Тя ще отбележи 30 години на сцена, с прекъсване от само 7 месеца, първите, след които изгубва зрението си. Много бързо обаче тя осъзнава, че без танците животът ѝ е погубен. Като прохождане започва тя първите си стъпки в тъмнината, стъпка по стъпка на сцената. Днес тя отново танцува и се раздава на сто процента на своята публика. По време на концерта ще бъдат продавани скулптури и картини, изработени от Влентина през последната година . Ще бъдат продавани и двете ѝ книги - автобиографичната "С две хубави очи" и "Приятелство с две хубави очи", в която описва силата на емоциите и разочарованието, които довеждат до нейното “ослепяване от любов”. За операциите ѝ са необходими 16 хиляди лева: "Събрала съм една част. Мисля, че ще успея и от концерта да ги досъбера. В концерта "Нека бъде светлина за Валя" ще участват Васко Кръпката, дует "Бургас", Галя Ичеренска, Странджанският ансамбъл на Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Учениците от ОУ "Найден Геров" се включиха в инициативата "Дари капачка-спаси живот"

  • 28 Сеп 2020
  • 78
Учениците от ОУ "Найден Геров" в Бургас се включиха в инициативата "Дари капачка-спаси живот". Всички деца от 1 до 7 клас активно събираха капачки за добрата кауза през цялата минала учебна година.

Куп медали за младите състезатели по борба на Бургас

  • 28 Сеп 2020
  • 67
Много медали, сред които 5 златни, спечелиха младите състезатели по борба от двата бургаски клуба - "Черноморец" и "Бургас", ръководени съответно от Стефан Георгиев и Николай Дачев.

"София филм фест" акостира на брега от 1 октомври в Бургас

  • 28 Сеп 2020
  • 67
Прожекциите ще са в салона на ДТ “Адриана Будевска”. Началото дава нашумелият “Бащата” на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

Инициативата "Бяла лястовица" в помощ на жени с рак на гърдата

  • 28 Сеп 2020
  • 68
Комплексният онкологичен център - Бургас ще проведе за втора година инициативата "Бяла лястовица" на 1 октомври /четвъртък/ от 18.00 часа в Културен център "Морско казино".

След 3 дни започва месецът на литературата в Бургас

  • 28 Сеп 2020
  • 67
Многообразието от жанрове в Есенните литературни празници ще се разгърне в поетични и белетристични вечери и премиери.